“Beton yerine, yeşili, maviyi koruyan bir tarza geçmeliyiz”

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Doğada bir beton yığını gibi görünen kitle otelleri yerine, doğadaki güzelliği bozmayan yeşili, maviyi ve tarihi koruyan yeni bir tarza geçmemiz gerekiyor'' dedi.

Muğla ve ilçelerine gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında AK Parti Muğla İl Başkanılığı’nda partililerine hitap eden Bakan Günay, Türkiye’de yaşanılan güzel gelişmelerin kendisini heyecanlandırdığını ve bazen sevinçten ağladığını söyledi. Milletin güzel günler görmeye başladığını belirten Günay, ”İnşallah bunların daha güzellerini hep beraber göreceğiz. Bizim gayretimiz, milletimizin geleceği bugününden daha iyi olsun. Elini vicdanına koyan herkes kabul eder ki bugünümüz dünden daha iyi” diye konuştu. Ülkenin bugününün 5 yıl öncesinden çok daha iyi durumda olduğunu ifade eden Günay, Türkiye’nin, Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerinde olduğunu ve dünyada parmakla gösterilen ekonomisi, demokrasisi sağlam bir ülke konumunda olduğunu dile getirdi.

Türkiye’de turizm anlamında da güzel şeyler yaşandığını anlatan Günay, şunları kaydetti: ”Artık binlerce insanın dolup boşalacağı, doğada bir beton yığını gibi görünen kitle otelleri yerine, doğadaki güzelliği bozmayan, yeşili, maviyi ve tarihi koruyan yeni bir tarza geçmemiz gerekiyor. Daha az insan ama daha çok gelir. Bugün Muğla ve ilçelerinde öyle otel örnekleri gördüm. Türkiye ile gerçekten iftihar ettim. Allah nazarlardan saklasın.” Daha sonra, İl Kültür Turizm Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi planlanan tarihi ”Saadet Hanım Konağı”nı gezen Bakan Günay, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’den konak hakkında bilgi aldı. Muğla Belediyesi öncülüğünde geçtiğimiz yıl restorasyonunun birinci ayağı tamamlanan Arasta ve Zahire Pazarı’nda da incelemelerde bulunan Günay, burada ikram edilen Osmanlı usulü kahveden içti.

Etiketler

Bir yanıt yazın