İşte Topbaş açıkladı: Haydarpaşa gar değil otel olacak

Haydarpaşa Garı'nın son seferinin düzenlendiği 31 Ocak'tan sonra kimi basın kuruluşlarında çıkan "tren seferleri devam edecek" haberleri bugün yalanlandı.

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Gar fonksiyonunu kaybedecek. Garı konaklama fırsatı verebilecek şekilde değerlendireceğiz” dedi.

Haydarpaşa Garı’nın otel ve AVM olmasına dönük olarak atılan ilk adımla gar ekspres tren sefelerine 31 Ocak 2011 tarihi itibariyle kapatılmıştı. Buna karşın kimi basın kuruluşlarının Belediyenin onayladığı yeni plana göre garda tren seferleri devam edecek açıklaması ise bugün Kadir Topbaş’ın açıklamalarıyla boşa çıktı.

“Haydarpaşa fonksiyonunu yitirecek”
Haydarpaşa Garı’nın AVM ve otele dönüştürmek adına ilk olarak iller arası seferlere kapatılmasını değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, garın bundan sonra nasıl bir fonksiyonu olacağını açıkladı.

Topbaş, “Haydarpaşa, Marmaray’dan sonra gar fonksiyonunu bir miktar yitirmiş oluyor. Haydarpaşa tren garını, kısmen belki bir konaklama fırsatı verebilecek şekilde değerlendirilebileceğiz” dedi.

“Gara ihtiyaç kalmayacak”
Hızlı tren ve hatların rehabilitasyonu için bir çalışma başlatıldığını belirten Topbaş, “Bu tabii ki mevcut banliyö hatlarını da etkiliyor ve Haydarpaşa, Marmaray’dan sonra gar fonksiyonunu bir miktar yitirmiş oluyor. Artık trenler mevcut Marmaray’ı kullanmak suretiyle kesintisiz geçecekler. Yani bir gar ihtiyacı kalmayacak. İnsanlar istedikleri herhangi bir istasyondan inip binebilecekler” dedi.

İstanbul için önemli bir eser olarak kabul ettikleri Haydarpaşa için nazım plan çalışmaları yapıldığına değinen Topbaş, çalışmaların Belediye Meclisi’nden geçtiğini dile getirdi.

Haydarpaşa tren garına verilecek yeni fonksiyonu açıklayan Topbaş, “Sanatsal kültürel aktiviteler, kısmen belki bir konaklama fırsatı verebilecek şekilde değerlendirilebileceğiz. İtirazlar olmazsa ve değişmezse ki itirazlara da açıktır biliyorsunuz bu planlar, ona göre verilmiş olan plan düzenine göre fonksiyonunu alacaktır. Daha çok kültürel sanatsal aktiviteler merkezi ve konaklama ihtiyacını karşılayacak bir değerlendirme yapıldı” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın