Haydarpaşa Garı’nın faturası işçiye kesildi

Haydarpaşa Garı'nda meydana gelen yangınla ilgili hazırlanan iddianamede, iki işçi ve restorasyon çalışmasını yapan şirket sahibinin bir yıla kadar hapsi istendi.

Haydarpaşa Garı’nda 28 Kasım 2011’de meydana gelen yangın ile ilgili hazırlanan iddianamede iki işçi ve restorasyon çalışmasını yapan şirketin sahibi hakkında ”taksirle yangına sebebiyet vermek” suçundan üç aydan bir yıla kadar hapis cezası isteminde bulunuldu. Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Selahattin Aydoğdu’nun hazırladığı iddianamede, garda çıkan yangında sabotaj ve kastın bulunmadığı belirtildi.

İZOLASYON ÇALIŞMASINDA YANDI

Bianet’in haberine göre, iddianamedeki bilirkişi raporuna göre, yangının, garın çatısında izolasyon çalışması yapan iki işçinin dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu çıktığı belirtiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Müdürlüğü’nün daha önce hazırladığı raporda, yangının elektrik tesisatında meydana gelen kısa devreden kaynaklandığı belirtilmişti. Ancak bilirkişi raporunda, yangının elektrik kontağından kaynaklanmadığı tespiti var. Ayrıca raporda, TCDD yetkilileriyle, yangına müdahale eden itfaiye ekibinin de kusurlu olduğuna ilişkin görüş bildirildi. Bu kişilerin kamu görevlisi olması nedeniyle haklarında soruşturma açılması için izin alınması gerektiği, bu yüzden dosyalarının ayrıldığı belirtildi.

Tarihi garda izolasyon çalışması sırasında binanın çatısı tamamen yanmıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın