Foster + Partners Ourense AVE İstasyonu Tasarım Yarışması’nı Kazandı

Foster + Partners, G.O.C. ve Cabanelas Castelo Architects ile birlikte katıldığı, İspanya'nın kuzeybatısındaki Ourense kentine yapılacak yeni hızlı tren istasyonu tasarım yarışmasını kazandı.

Tasarımda ulaşım altyapısının kentin en önemli kamusal alanını oluşturacak yeni bir park alanı ile entegrasyonu yapılıyor. Yaya yolları ile de bağlantılar kuvvetlendiriliyor.

Hızlı tren istasyonu AVE, mevcut hat üzerinde konumlanıyor ve otobüs istasyonları, otopark alanları ile entegrasyonu sağlanıyor. Yer üzerinde istasyon, dağlar kadar görüş sağlayan cam cepheler ile sağduyulu ve şeffaf görünümde. İstasyon üzerindeki geniş kavisleri arttıran ve parka girişleri genişleten hafif çatı gölgelikler sayesinde toplanma alanı korunaklı hale getiriliyor. Çatının alt bölümü ise gün ışığını platformlara yansıtıyor. Her bir gölgelik de camla kaplı.

Park, istasyon binasından uzanıyor ve su havuzları ile keşiyor. Yaya yolları ile bağlantı, Barrio del Puente ile Barrio Veintiuno’yu birbirine bağlıyor.

Foster + Partners’ın ortağı Nigel Dancey, “Bütünleşmiş tasarımımızın seçilmesi bizi çok mutlu etti. Projemizde hızlı tren ile otobüs istasyonlarını kentin en büyük kamusal alanı ile bir araya getiriyoruz. Proje geliştiricileri ADIF ve Ourense Yönetimi ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz,” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın