MVRDV’nin Cloud Projesinde Geri Adım Atılmıyor

MVRDV'nin patlayan "Dünya Ticaret Merkezi" tasarımıyla zor günler yaşayan yatırımcılar projede geri adım atmayacaklarını söylediler.

Güney Kore’de, Dünya Ticaret Merkezi’nin patlama anını anımsatan tasarımı ile tartışma konusu olan projenin bir alternatifi olmadığı belirtiliyor.

Projenin Cloud (Bulut) adını taşımasının sebebi yerden 300. ve 260. metre yükseklikte bulunan bulut şeklindeki köprülerin iki kuleyi birleştiriyor olması. Fakat eleştiriler bu köprünün buluttan çok, 2001’de NY’de gerçekleşen terör saldırısını anımsattığı konusunda hem fikirdi.

Projenin açıklanmasının ardından Hollandalı mimarlık ofisi MVRDV hakkında, Amerikalılar karalama kampanyası başlattı ve birçok karşıt mail grubu oluşturdu.

Ama Yongsan Development Corporation, projeye sadık kalacaklarını belirterek, “Tasarımının 9/11’den esinlendiğini söylemek asılsız bir iddia,” dedi.

Geçen ay MVRDV proje ile ilgili yaşanan tartışmaların ardından özür dilemek zorunda kalmış, “Duygularını incittiğimiz herkesten özür dileriz,” açıklamasını yapmıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın