Gensler’in Londra Nehir Parkı Planları Geri Alındı

Gensler'in 60 milyon Pound'luk Thames üzerindeki 1 km uzunluğundaki yüzer nehir park projesinde tekrar gözden geçirilme kararı alındı.

London River Park Company, bu yaz başlanması planlanan inşaatın Olimpiyat Oyunları’ndan önce başlamayacağını açıkladı.

Property Week’te, 16 Aralık’ta yayınlanan yazıda yaşayanlar ve nehir kullanıcılarından gelen görüşlerden sonra planların durdurulduğu söyleniyor.

Projenin rakipleri arasında, 30 yerel konut proje önerisi ile Design Council Cabe ve Graham Morrison of Allies & Morrison yer alıyor.

Yazı, planların bir kenara atılmadığını özellikle vurguluyor. “Londra için bu dünyaya bir cazibe alanı teslim etmeye söz verdik. Bu nedenle 2012’nin başlarında yeni önerileri gözden geçirmeye devam edeceğiz. Bu yeni öneriler, danışılacak ve onları sizlerle tartışma ortamında ele alacağız.”

Fakat bu gecikme son aylarda projeye yönelik ikinci bir gelişmeye işaret ediyor. Plan başvurusu geçen sene Kasım ayında Londra Yönetimi tarafından dikkate alındı. Fakat karar, nehir kullanıcılarının tepkisi üzerine Londra Liman İşletmesi tarafından büyüyen tartışmalardan sonra gecikti.

Projeyi “Londra için çok heyecan verici ve eşsiz bir hareket” olarak tanımlayan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson tarafından da projeye yönelik kamusal destek geldi.

Etiketler

Bir yanıt yazın