VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin 24 saatlik tasarım maratonu tamamlandı

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen "VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi" projesinin ilk etkinliği "Ütopya 2052 Tasarım Maratonu" Yard. Doç. Dr. Funda Uz Sönmez ve Araş. Gör. H. Cenk Dereli yönetiminde gerçekleştirildi.

24 Aralık Cumartesi günü saat 12:00’de başlayıp ertesi gün öğlen son bulan 24 saatlik etkinliğe, 7 üniversitenin mimarlık fakültelerinde okuyan 68 öğrenci katıldı.

Öğrenciler; İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nden maratona dahil oldu. Mimar adayları, “40 Yıl Sonra AVM ve Ofis Yapıları Nereye” temasıyla ürettikleri 26 projede, Kanyon Alışveriş Merkezi’ne odaklandı. Hayatımızın son 10 yılında yükselen sosyal medya, sanal alışveriş ve mobil ofis kavramları ışığında, geleceğin AVM ve ofis yapılarının nasıl şekilleneceği sorusuna yanıt aradı.

Katılımcılar, temaya uygun ürettikleri yaratıcı fikirleri, kendilerine izlemeye gelen 3 sürpriz konuk mimarla paylaşma fırsatını da buldu. Mimar Cafer Bozkurt, Mimar Kurtul Erkmen ve Mimar Ahmet Tercan, bu fikirlerin nasıl hayata geçirilebileceğini, kendi deneyimleri üzerinden öğrencilere anlattı.

Ütopya 2052 Tasarım Maratonu’nda üretilen işler, Galeri Işık Teşvikiye’de 7 Şubat-17 Mart 2012 tarihlerinde düzenlenecek, VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi sunar: Mutluluk Fabrikaları isimli sergide yer alacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın