Rem Koolhaas Birleşmiş Milletler Dinleme Salonu’nu Tasarlıyor

Bir mimarlık kurdunun rüyası olan bir binada yer alan Birleşmiş Milletler Genel Merkezi, iç mekanlarının tasarımını Rem Koolhaas ve diğer Hollandalı yıldız tasarımcılara ısmarladı.

On yıllar önce Sekreterlik Binası için anlaşılamamış bir öneride bulunan Koolhaas, günün sonunda önemli politikacılar ve temsilcilerin birer içki için buluştukları Kuzey Delegeleri Dinlenme Salonu’nun tasarımı için, Hollanda hükümeti tarafından seçilmiş 3-D tasarımcısı Hella Jongerius, grafik tasarımcı Irma Boom ve sanatçı Gabriel Lester ile birlikte çalışacak. 5 yıllık bir yenileme programının neredeyse yarısına gelmiş olan Birleşmiş Milletler, Hollandalı gruba Genel Kurul yapısı ve Le Corbusier ve Oscar Niemeyer tarafından tasarlanmış olan Sekreterlik Gökdeleni arasındaki alanın tasarımını ısmarladı.

Takım halihazırda bulunan, sandalyelerin tasarımının Hans Wegner, Charles ve Ray Eames ve Knoll’a, lambaların Harrison&Abramovitz’e ait olduğu ikonik dekoru koruyarak Hollanda tasarım kültürünü mekana uygulayacaklar. Gerrit Thomas Rietveld sandalyeleri, düğümlerden oluşan bir perde ve Hollanda’nın deniz geçmişine referans veren, Hollandalı zanaatkarlar tarafından üretilen kısmen sırlanmış 30.000 adet porselen boncuk doğu cephesindeki pencerelere yerleştirilecek.

Tasarım takımı aynı zamanda yeni bir bilgilendime duvarı, resepsiyon masası ve bir kahve barı daha ekleyemeyi ve kullanıcılara East River’ın daha iyi bir manzarasını verebilmek için de mekana 1978’de eklenen asma katı kaldırmayı planlıyorlar. Duvarlardaki sanat eserlerine de daha çok derinlik ve canlılık katmak için alüminyum kaplama yapılacak. Tasarımın önümüzdeki sene bitirilmesi planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın