Michael Graves H. Driehaus Ödülü’ne Layık Görüldü

Amerikan mimar Michael Graves, Notre Dame Üniversitesi'nin verdiği 2012 Richard H. Driehaus Ödülü'ne layık görüldü.

Michael Graves “Michael Graves & Associates (MGA)” in kurucusu olmasının yanı sıra 39 sene eğitimci olarak görev aldığı Princeton Üniversitesi’nden fahri profesör ünvanı almıştı.

Driehaus Ödülü jürisi üyeleri mimarın geleneksel şehir, şehirde insan ölçeği, karmaşıklık ve sürdürülebilirliğin zamanla test edilmiş sembolü enerji konularındaki katkılarına dair yorumda bulundular. Buna göre Driehaus Ödülü Jüri Başkanı Michael Lykoudis “Michael Graves mimarlık alanına sadece yeteneği ve bilgisiyle değil, günlük yaşamın içinde güzel ve ulaşılabilir tasarıma olan ilham verici ilgisiyle de katkıda bulundu,” derken, Notre Dame Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Kathleen Rooney ise “Çalışmalarının kapsamı ve kalitesi, insanların kamusal ve özel alanda nasıl çalıştığını, yaşadığını ve iletişim kurduğunu geliştirerek, Amerikan yaşamında çok derin bir iz bıraktı,” dedi.

H. Driehaus Ödülü Hakkında

2003 senesinde Notre Dame Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından verilmeye başlanan ödül, modern dünyada geleneksel, klasik ve sürdürülebilir mimarlık ve şehircilik konularında yaşam boyu katkıları ödüllendiriyor. Driheaus Ödülü, çağdaş yapılı çevrede klasizme en çok önem veren ödül özelliği taşıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın