Boris, Vinoly’nin Battersea Elektrik Santralini Yeniden Geliştirmesi için Destek Veriyor

New York'lu mimarın 5,5 milyar Pound'luk tasarımı Wandsworth Konseyi'nin desteğini alan Londra Belediye Başkanı tarafından onaylandı.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson Rafael Vinoly’nin Battersea Elektrik Santrali’ne ait 5,5 milyar Pound’luk önerisini onayladı.

Belediye Binası’nda düzenlenen planlama toplantısında belediye başkanı, Londra ekonomisine fayda sağlayacağını iddia ederek planlara yeşil ışık yaktı.

Real Estate Opportunities isimli geliştirici tarafından sunulan ve 2010 Kasım ayında Wandsworth Kurulu tarafından onaylanan Vinoly’nin önerisi, stratejik öneme sahip bir uygulama olarak belediye başkanına sevkedildi. Kennington’dan gelen Northern Line’ın iki istasyon daha uzatılmasını kapsayan 200 milyon Pound’dan fazla finansman taahhüdünü içeriyordu.

1983 yılından beri hizmet dışı kalarak boş kalan güç istasyonu Giles Gilbert Scott tarafından tasarlandı.

Johnson şöyle dedi: “Battersea Elektrik Santali başkent silüetinin ikonik bir simgesi ve hazırlanan planlarla önümüzdeki yıllarda da bu durumun korunmasını sağlayacağız. Bu bina bir zamanlar güç sermaye yardımcı hayati bir itici güç oldu. Bu yenilenme ile onun geleceğini güvenli hale getirerek bir kez daha Londra ekonomisinde itici bir rol oynayacak. “

Başvuru, Londra hükümetinin bütünleyici bir parçası olan Nine Elms’in yeniden canlandırma tasarısı olarak görülüyor.

Kasım ayında Building Design’da, REO’nun uluslararası bir tasarım yarışmasının ilk aşamasını düzenlemeyi planladığını ve elektrik santralininin batı kısmında 90.000 metrekarelik özellikle konut geliştirme projelerini değerlendirmeyi düşündüğü duyurulmuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın