Akyürek Elmas Mimarlık, Uluslararası Gayrimenkul Zirvesi’nde “Dünyanın En İyisi” Seçildi

Akyürek Elmas Mimarlık Uluslararası Gayrimenkul Zirvesi'nde "Kamu Hizmet Binası İç mimari" kategorisinde "Dünyanın En İyisi" ödülüne layık görüldü!

2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde “Kamu Hizmet Binaları İç Mimari” kategorisinde Magic Ice Buz Müzesi Mimari Projesi ile 5 yıldız alarak “Avrupa’nın En İyisi” seçilen Akyürek Elmas Mimarlık, 12 Aralık’ta düzenlenen uluslararası seçmelerde Asya Pasifik, Afrika, Amerika, İngiltere ve Orta Doğu bölgelerinin birincisi rakiplerini geride bırakarak “Dünyanın En İyisi” ödülüne layık görüldü.

2010 Nisan ayında Forum İstanbul’da açılan, Dünyanın sıcak iklimde gerçekleştirilen ilk Buz Müzesi Magic Ice’ın mimari projesini tasarlayarak uygulayan Akyürek Elmas Mimarlık bu projeleri ile geçtiğimiz Eylül ayında Google ve Bloomberg TV’nin işbirliğinde 17.’si gerçekleştirilen Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul yarışması “2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri”ne katılmış; yarışmaya Avrupa ülkelerinden katılan birçok meşhur mimarlık firması arasında “Kamu Hizmet Binaları İç Mimari” kategorisinde hem Türkiye’nin hem de “Avrupa’nın En İyisi” seçilmişti.

Dün Londra’da The Savoy Hotel’de gerçekleştirilen “Dünyanın En İyisi” seçmelerinde Türk firması olarak Avrupa kıtasını temsil eden Akyürek Elmas Mimarlık, zirvenin son aşaması olan, kıtalararası değerlendirme sonucunda jüri tarafından “Dünyanın En İyisi” ödülüne layık görüldü.

Akyürek Elmas Mimarlık kurucu ortakları Çağla Akyürek Elmas ve Can Elmas, “Projenin Magic Ice Buz Müzesi olduğuna dikkat çekerek, “Dünyada ilk defa bir Alışveriş Merkezi içerisinde gerçekleştirilen ve Kutupları Türkiye’ye taşıyan projemizin benzersizliği nedeniyle “Avrupa’nın En İyisi” ödülünden sonra ‘Dünyanın En İyisi’ ödülünü de almayı bekliyorduk. “Dünyanın En İyisi” seçilmek mimarlık kariyerimiz açısından büyük önem taşıyor, ancak bu başarımız Türk mimarisinin geldiği başarılı noktayı da ortaya koyuyor. Ülkemiz ve firmamız adına büyük bir gurur ve sevinç duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın