Sosyalleşen binalar

Dünyanın her yerinde mimari yapılara sosyal özellikler ekleniyor. Münih'te tasarım harikası bir meteoroloji kulesi turizme açılıyor, Kore'de ise iş kulesi ünlü restoranların üssü haline geliyor...

THE SCOTTS TOWER / Singapur

 

Singapur’un gökyüzüne komşu kulesi
UN Studio tarafından Singapur’da yapılan The Scotts Tower projesi “esnek dikey alan” konseptinin ilk örneklerinden birini oluşturacak. İş, yaşam ve sosyal alanların birarada yer alacağı proje mimari olarak da üç bölüme ayrıldı. En üst katları uluslarası markaların ünlü restoranlarının yer alacağı binanın orta katları rezidans, alt katları ise iş merkezi olacak.

METEOROLOJİ KULESİ / Münih-Almanya

 

Hava tahminleri bu kuleden yapılacak
Zeminden yukarıya doğru incelen bir mimari anlayışla yapılan Almanya’daki Oskar von Miller Kulesi iki kübik formun biraraya gelmesiyle oluşturuldu. Meteoroloji kulesi olarak kullanılacak yapı myatay olarak yapılan cam halkların üst üste geçirilmesiyle yapıldı. Kule, turistik turların uğradığı bir merkez haline getirilecek.

OTOMOBİL YÖNETİM MERKEZİ / Macaristan
Kurdeleye satılmış ofis
Vik & Luk Mimarlık tarafından Macaristan’da hayata geçirilen bu proje ülkenin de ikonik yapılarından biri olacak. Bir otomobil markası tarafından kullanılacak olan yapı ofis binası etrafına sarılmış bir kurdeleyi andırıyor. Küçük a harfine de benzetilen bina, Dabune nehri kenarında inşa ediliyor. Ofiste iş yaşamı 2012’de başlayacak.

İKİZ KULELER / Seul-Kore

Geometrik bulut kümesi
Kore’nin başkenti Seul’de yapılan ikiz kuleler binaların ortasından geçen ara katlarla birbirine başlanıyor. Libeskind Mimarlık’tan Yongsan Dreamhub tarafından çizilen proje sıradan bir köprü ile birleştirilmek yerine iki binanın da ortasında yeni yaşam alanları oluşturulacak şekilde tasarlandı. 128 bin metrekare kullanım alanına sahip olan Seul’un ikiz kuleleri 2015’te tamamlanacak. Projelerin 27’inci katlarından itibaren birleştirilen alanlarla adeta geometrik bir bulut kümesi oluşturuldu

Etiketler

Bir yanıt yazın