Arquitectonica’dan “Torun Tower”

Konsepti ve mimarisi ile ofis anlayışına farklı bir bakış kazandıracak Torun Tower'ın inşaatına başlandı. Projeyi, Esentepe'de 34 katlı tek bir blokta geliştiren Torunlar GYO ofisleri satışa sunmayarak sadece kiralamayı amaçlıyor.

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklıklarından Torunlar GYO’nun, İstanbul’un en merkezi noktalarından Esentepe’de geliştirdiği Torun Tower’ın inşaat çalışmaları başladı. Tamamı A sınıfı ofislerden oluşacak Torun Tower projesi 15 dönüm arazi üzerinde 34 katlı olarak yükseliyor ve projenin tasarımı ise Arquitectonica’ya ait.

Gayrettepe metro istasyonuna bağlantısı olan Torun Tower’da kule ve yatay ofis olmak üzere iki farklı ofis tipi bulunuyor. Projedeki kule tipi ofis katı ortalama 1.600 m² alanıyla, İstanbul’un en büyük kiralanabilir kule ofis katı olacak. Bahçe ve teras konseptiyle oluşturulan iki yatay ofis katında ise 150 m² ile 750 m² arasında değişen ofisler yer alacak.

Torun Tower’ın 400 milyon TL’lik yatırım değerine sahip olduğunu belirten Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, İstanbul’un en merkezi bölgelerinden biri olan Esentepe’de geliştirdiğimiz Torun Tower projesi bizim için bir prestij proje olma niteliği taşıyor ve bu nedenle projeye kendi adımızı verdik. Tamamen A sınıfı ofis konseptinde geliştirdiğimiz projedeki ofisleri satışa sunmayarak sadece kiralamasını yapmayı düşünüyoruz. Enerji verimliliğini gözeterek geliştirdiğimiz Torun Tower’da çevreye duyarlılık yaklaşımımızı sürdürmeyi de amaçlıyoruz. Bu çerçevede daha önce Torium Alışveriş Merkezi ile almaya hak kazandığımız dünyanın en önemli yeşil bina sertifikalarından biri olarak kabul edilen “LEED” (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Sertifikası’na Torun Tower projesi için de başvuracağız” dedi.

Lokasyonu, konsepti ve tasarımı ile prestijli bir ofis yaşamı sunan Torun Tower projesinde toplantı salonları, auditorium, restaurant ve cafeler gibi sosyal donatılar bir arada bulunuyor. Aralık 2011’de inşaatı başlayan Torun Tower’ın inşaatı Aralık 2013 tarihinde tamamlanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın