Ersa, SALT Araştırma’nın Arşiv ve Kitaplık Raf Sistemlerini Üretti

Garanti Bankası'nın kültür kurumu SALT Galata bünyesinde yer alan SALT Araştırma'nın arşiv ve kitaplık raf sistemleri, Ersa tarafından hazırlandı.

Türkiye’nin en güçlü metal işleme tesislerinden birine sahip Ersa, 40.000 başlık altında 100.000 basılı yayını içeren kütüphane ve 1 milyonu aşkın dijital belgeye erişim sağlayan arşiv için; toplam uzunluğu 1 km’yi aşan metal raflar üretti.

Bütüncül bir çözüm sunan kitaplık sistemi; kütüphanenin iç mekan tasarımını da yapan Şanal Mimarlık Planlama ve Ersa Tasarım Ekibi tarafından geliştirildi.

120 yıllık tarihi binada faaliyet gösteren SALT Galata’nın dokusu ve özgünlüğüyle uyum sağlaması için; kütüphanecilik uzmanlarının da görüşü alındı. Buna göre; 21. yy kütüphane kullanıma uygun, duvarları kapatmadan yapının orijinal ruhunu koruyan bir kitaplık sistemi oluşturuldu. Ersa, rafların duvara monte edilmesini sağlayan zarif taşıyıcı dikmeler ve ince hatlı metal raflardan oluşan sistemi, SALT Galata için özel olarak üretti. Zemine ve tavana monte edilen bir taşıyıcı sistem geliştirilerek, nadir kitapların sergilendiği bölümde özel bir sergileme alanı oluşturuldu.

Kütüphane sistemleri için özgün, fonksiyonel ve estetik bir çözüm sunan raf sistemlerinin, Ersa-Şanal ortak tasarımı olarak patentinin alınması ve seri üretim yapılması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın