Tersaneden Redbull’un Genel Merkezine

Aylar süren inşaattan sonra Red Bull Hollanda şubesi, Amsterdam'ın kuzeyinde yer alan Port bölgesindeki yeni genel merkezine yerleşti.

Yaklaşık 1000 metrekarelik ofis, NDSM Wharf’taki 7800 metrekarelik alana yayılan Media Wharf kompleksinin bir parçası.

Ofis, Montreal ve Amsterdam’da şubeleri olan Sid Lee Mimarlık tarafından tasarlandı. Mekanın teması ikilik ve kutupluluk: sonuç ve sezgi, aydınlık ve karanlık, sanat ve ticaret, kamusal ve mahrem.

Mekanın büyük kısmı tanımsız ve bitmemiş gibi görünüyor. Tasarımda ise eskiden burada bulunan tersanenin izleri görülebiliyor.

Red Bull Hollanda’nın müdürü Jan Smilde, şirketinin yenilikçi fikirlerini ve etkinliklerini geliştirebileceği girişimci ruha sahip bir yerde bina yapmak istediğini söyledi.

1980’li yılların ortalarında tersaneler terk edilene kadar üretim yapmaya devam eden NDSM (Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij – Hollanda Rıhtım ve Tersane Şirketi), dünyanın en büyük gemi üreticilerinden biriydi.

On futbol stadyumu büyüklüğündeki bu alan, şimdi stüdyolar, ofisler, açık alanlar, öğrenci evleri, festival alanları ve restoranların olduğu bir sanat ve medya merkezi olarak geliştiriliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın