ODE Yeni Yatırımlarla Büyüyor

2001 Eylül ayından itibaren ODE Isıpan markasıyla XPS (Extrüde Polistren Köpük) ısı yalıtım levhaları üretimi yapan ODE Yalıtım, artan dağıtım ağı, pazar ve ihracat taleplerine cevap verebilmek amacıyla hayata geçirdiği üçüncü üretim hattını devreye aldı.

Yatırım kararı 2010 yılında alınan ve Temmuz 2011’de devreye giren son teknoloji ve full otomasyon sistemli XPS’in üçüncü üretim hattı ile toplam kapasite %30 oranında artış göstererek yılda 270 bin m³ üretim hacmine ulaşıldı.

Yalıtım sektöründeki pazar payı ve etkinliklerinin her geçen gün biraz daha arttığını belirten ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan “İhracat yaptığımız ülke sayısı ise toplamda 50’nin üzerine çıktı. XPS’te artan pazar ve ihracat taleplerine cevap verebilmek amacıyla üçüncü üretim hattını planlayarak kısa bir sürede devreye aldık. Kaliteli üretim, yönetim ve hizmet stratejisinden ödün vermeden büyümedeki istikrarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. 

ODE’den Enerji Tasarrufuna Yatırım
ODE, üretime yaptığı yatırımların yanı sıra enerji verimliliği ve tasarrufu konusunda da ciddi bir yatırım yaparak sektörde bir ilke daha imza attı. Fizibilite çalışmalarına 2010 Eylül ayında başlanan, 2011 Eylül ayında devreye giren kojenerasyon sistemi ile yılda 1 milyon TL’lik enerji tasarrufu sağlanacak.

Proje hakkında ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “Geliştirmiş olduğumuz sistemle fabrikalarımızın tüm elektrik ihtiyacı karşılanarak, enerji giderlerinde tasarruf sağlanacak, kaliteli enerji elde edilecek ve elektrik kesintilerinde yaşanan olumsuzlukların da önüne geçilecektir. ” dedi. 

Etiketler

Bir yanıt yazın