AKM, 3. kez yangın tehlikesi atlattı

Geçtiğimiz yıllarda iki kez çatısı yanan ve büyük maddi hasar gören Ege Üniversitesi'ne bağlı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) dün sabah saatlerinde 3. kez yanma tehlikesi atlattı.

AKM’nin bakır levhalarla kaplı çatısındaki bacasında çıkan yangın, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlı eikiplerinin zamanında müdahalesi ile büyümeden söndürüldü. Çatıda çıkan yangın nedeniyle AKM boşaltılırken çalışanlar da kısa süreli panik yaşadı.

AKM’de dün sabah saatlerinde çatıda çıkan yangın nedeniyle büyük tedirginlik yaşandı. Yangın nedeniyle “Türkiye’de internet kullanımı” konulu panel iptal edildi. Bina kısa sürede boşaltılırken olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri, otopark girişine park edilen araçlar nedeniyle 37 metrelik bomlarla yangına müdahale etmekte zorlandı. Çatıya çıkan itfaiye erleri yangına su sıkarak müdahale etti. Trafik ekibi de Mithatpaşa Caddesi’nin Fahrettin Altay yönüne gidiş şeridini kapattı.

AKM Müdürü Serpil Zeytin, panelin başlamasına kısa bir süre kala güvenlik ekibinin çatıdan çıkan alevleri fark etmesi üzerine hemen itfaiyeye haber verdiklerini söyledi. Çatının alev aldığı sırada AKM’de, çalışanlarla birlikte yaklaşık 300 kişi bulunduğunu belirten Zeytin, yangın nedeniyle iç kısımlarda maddi hasar oluşmadığını, binada bir sorun yaşanmayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Hasan İstengir de yangın ihbarından kısa bir süre sonra olaya müdahale ettiklerini ve alevlerin büyümeden kontrol altına alındığını söyledi. İstengir, otoparkın girişine sağlı sollu park edilen araçlar nedeniyle 37 ve 42 metrelik merdivenli söndürme araçları ile yangına müdahale etmekte zorlandıklarını belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın