Akdeniz Oyunları Stadı

TOKİ'nin 2013 Akdeniz Oyunları için Mersin'e inşa edeceği stadyumun ihalesi yapıldı. 25 bin kişilik modern stadyum ihalesine 20 firma katıldı.

Türkiye 42 yıl aradan sonra 20-30 Haziran 2013 tarihlerinde Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Akdeniz ülkesinden 4 bin sporcunun katılacağı 17. Akdeniz Oyunları dev bir buluşmaya sahne olacak. Akdeniz Oyunları’nın açılış ve kapanış törenleri için TOKİ tarafından Mersin’e inşa edilecek stadyum, dev buluşmaya ev sahipliği yaparken, Türk sporuna dönük de önemli bir yatırım olacak.

TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında protokolü imzalanan Mersin Stadı’nın ihalesi önceki gün yapıldı. Büyük ilgi gören ihaleye 20 firma katıldı. Akdeniz Olimpiyatları’nın en büyük yatırımı için; Aksu İnş. A.Ş & Azm Ak İnş. Taah. Nak. ve Tur. San. Tic. Ltd. Şti. İş Ortk., Medos İnş. Müh. Elek. Mak. Gıda Mad. San. Tic. Ltd Şti. & MD İnş. Elek. San. Tic. Ltd. Şti. İş Ort., Sıradağlar İnş. ve Tic. A. Ş., FM-SRD İnş. İth. İhr. Tur. Taş. San. Tic. Ltd. Şti. & Ön-ka Yapı San. Tic. A. Ş. İş Ort., Uzunlar İnş. San. ve Tic. A. Ş., Bor-an İnş. Mak. Loj. San. ve Tic. A. Ş., Arıkan İnş. Taah. Tic ve San. A. Ş. & Uyanıklar İnş. Taah. San ve Tic. Ltd. Şti. İş Ort., Alver İnş San. ve Tic. A. Ş., Akın Yapı Taah. San ve Tic. Ltd. Şti., Seha İnş Müh. Mad. Tür. San ve Tic. A. Ş., Özülke İnş. Müh. Mim. San. ve Tic. Ltd. Şti & Maksem Yapı İnş San. Tic. Ltd. Şti. İş Ort., Ilgın İnş. İç ve Dış. Tic. A. Ş., Eras İnş. Turz. San ve Tic A. Ş., Kozova İnş. San. Tic. Tur. A. Ş., Varyap Varlıbaşlar Yapı San. Tur. Yat. Tic. A.Ş., Arsel İnş. Tes. Mak. Tic ve San. Ltd. Şti., Nuhoğlu İnş. San ve Tic. A. Ş. & Yıldızlar İnş ve Tic. A. Ş. İş Ort., Koçoğlu İnş. San. Ve Tic. A. Ş. Mehmet Özcan İş. Ort., Gintaş İnş. Taah. San. Tic. A.Ş. ile Kalyon İnş. San. ve Tic. A.Ş. teklif verdi.

İhale komisyonu tarafından tekliflerin değerlendirilmesinin ardından ihale sonucu açıklanacak. İhale süreci tamamlanır tamamlanmaz stat inşaatına başlanılacak. Stadyumun bulunduğu alandaki alt yapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Enerji nakil hatları ve benzeri alt yapıların transferlerine dönük çalışmaların tamamlandığı belirtiliyor.

MODERN STAT PROJESİ

TOKİ’nin inşa edeceği stadyum, 2013’de yapılacak Mersin Olimpiyatları’na yetiştirilecek. Olimpiyatların özellikle açılış ve kapanış törenleri TOKİ’nin inşa edeceği 25 bin seyirci kapasiteli stadyumda yapılacak. Stat, projesi ile de modern bir yapı olarak dikkatleri çekecek. 15 bin metrekare seyirci tribün alanı, 8 bin metrekare çim alanı bulunacak statta ulaşım sorunu yaşanmaması amacıyla her türlü detay da düşünüldü. Stadın 7 bin 559 metrekare kapalı, 38 bin 384 metrekare de açık otoparkı olmak üzere 45 bin 943 metrekarelik otopark alanı bulunacak. Otopark alanı, bin 233 araç kapasitesine sahip olacak. Stat, Akdeniz Oyunları için Mersin’e yapılacak en büyük yatırım olmasıyla da dikkatleri çekiyor. Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin Üniversitesi içinde 6 bin kişilik “Olimpiyat Köyü” kurulması da planlanıyor.

TOKİ TÜRK SPORUNUN DA HİZMETİNDE

Konut açığını ürettiği nitelikli ve çağdaş konutlarla karşılayan TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliğiyle de Türk sporunu dünya standartlarına kavuşturmayı amaçlıyor. TOKİ, bu amaçla ilk olarak Galatasaray Spor Kulübü için 52 bin seyirci kapasiteli Seyrantepe Stadı’nın yapımını tamamlayıp teslim etti. Afyonkarahisar, Sivas, Trabzon, Gaziantep, Hatay, Malatya, Batman ve Eskişehir’de ise yeni stadyum projeleri için çalışmalar sürüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın