‘Arkitera 2011’ mimarlık ödülü

Türkiye'nin en önemli mimari ödülleri arasında yer alan 'Arkitera Ödülleri 2011'de en başarılı yapı ödülünü alan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Sabuncu "Okulumuzla gurur duyuyoruz" dedi.

Mimari alanda bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Arkitera Ödülleri 2011 ‘de ödüller üç kategoride sahiplerini buldu. ‘İşveren’, ‘Genç Mimar’ ve ‘Raf’ kategorilerinde nitelikli çevre oluşturulmasına katkıda bulunmak, mimar ve işverenlerin kamusal sorumluluklarını yerine getirmek, yenilikçi ve çevreci yaklaşımlar ortaya koyabilmek için verilen ödüller, yapı sektörüne yeni bir boyut kazandırdı. TBMM Üstün Hizmet Ödüllü okullarının ‘Arkitera Ödülleri 2011’de de ‘İşveren’ kategorisinde ödül kazanmasının çok titiz bir çalışmanın eseri olduğunu kaydeden Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, otomotiv endüstrisi olarak Türkiye’nin lokomotif sektörü olduklarını ve üretimde, istihdamda, kalitede, ihracatta ilk sıralarda yer aldıklarını vurguladı. Geçtiğimiz 5 yılın yanı sıra bu yıl ihracatta 6. kez şampiyonluğa hazırlandıklarını aktaran Sabuncu, “İhracatta bu yıl 20 milyar doları aşacağız. Şampiyonluk heyecanımıza şimdi bir de okulumuzun en başarılı yapı ödülüyle yakaladığımız başarıyı ekliyoruz. Okulumuzun yapımında İhracatta şampiyonluğa hazırlanan otomotiv endüstrisi, mimari alanda da OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile yeni bir başarıya daha imza attı. Her aşamada yanımızda olan M artı D Mimarlık’tan mimar Metin Kılıç ile Dürrin Süer’e teşekkür ediyorum. Onların izni olmadan okulumuza bir çivi bile çakılmayacaktır” şeklinde konuştu.

Alanında bir ilk olan 2008 yılında nitelikli eleman ihtiyacından yola çıkılarak inşaatına karar verilen OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 2010-2011 eğitim ve öğretim döneminde kapılarını öğrencilere açtı. Çevreci bir yaklaşımla en modern şekilde inşa edilen okul, alanında Türkiye’de bir ilk. Toplam 720 öğrencinin eğitim görebileceği okulda ‘Bilişim Teknolojileri’, ‘ Elektrik-Elektronik Teknolojisi”, ‘Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri’, ‘Makine Teknolojisi’, ‘Metal Teknolojisi’ ve ‘Motorlu Araçlar Teknolojisi’ olarak 6 programda eğitim veriliyor. Okulda ayrıca 24 modern dersliğin yanı sıra fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, 6 adet atölye, 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binası, 720 kişilik spor salonu, 511 kişilik çok amaçlı salon ve 4 daireli lojman yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın