Medyacılara Yeni Peyzaj Tasarımı

MediaCityUK'e taşınmaya başlayan yaratıcı firmalar ve TV kanalları, Gillespies tarafından tasarlanan yeni kamusal alanlar ve kıyı şeridi ile kendilerine gelecek, tazelenecek.

The Peel Group tarafından geliştirilen MediaCityUK projesi, küresel bir dijital medya merkezi ortaya koyuyor. İngiltere’nin en büyük inşaat projelerinden bir olan MediaCityUK, aynı zamanda, eski bir sanayi bölgesinin de yeniden işlevlendirilmesini sağlıyor.

Bu yüksek kaliteli açık alan tasarımı, mimari ile kamusal alanlar arasında entegrasyonu sağlıyor. Tasarlanan açık alanlar, her binanın görünümünü ve fonksiyonunu etkiliyor ve hepsini bütüncül bir görsellik oluşturacak şekilde kurguluyor.

Radyal geometrisi ve kıyı ile binalar arasında dinamik bir bağ kuran zemindeki doğal taş döşemesi ile çok fonksiyonlu bir meydan yaratıldı. Bu geniş alan, aktiviteler, medya etkinlikleri ve geniş çaptaki toplanmalar için fonksiyonel bir alan ortaya koyuyor ve akşamları ise mükemmel aydınlatma sistemi ile daha da güzelleşiyor.

Projede, ağaçlıklı alanlar ve manzaralı yürüyüş yolları ile rahatlatıcı ve yaratıcı bir kamusal alan meydana getirilmiş. Kıyıdaki konumunu fazlasıyla kullanan projede parktaki özgürlük hissi alandaki inişli çıkışlı yeşilliklerle ifade edilmiş.

Alanın endüstriyel geçmişi de unutulmamış. Yapı malzemeleri olarak, sanayi alanı karakterini yansıtacak fakat çağdaş bir kullanım da ortaya koyacak çelik, doğal taş, çimento ve ahşap seçilmiş.

Gillespies’in ekip başı Jim Gibson şunları söylüyor: “Mimari ve altyapı olmadan bu alan bomboştu ve biz, yeniden çağdaş mekanların yaratılmasını başlattık. Tasarım yaklaşımımız, kendinden emin ve çağdaş bir ürün ortaya koyma amacını taşıyordu ve genel olarak yeni medya toplumunun ihtiyaçlarını karşılamaya yöneldik. Yeni kamusal alanlar, çeşitli kullanımların gerçekleştirilmesi için tasarlandı ve insanlar için MediaCityUK’i bir çekim merkezi yaptı. Mesela liman terası, tramvay yolcularına güzel bir kıyı manzarası sunuyor ve şu anda Salford Rıhtımı’nda, insanların suya yakın olabilecekleri bir mekan oluşturuyor.”

Sürdürülebilir tasarım ilkeleriyle yola çıkan MediaCityUK, dünyanın ilk BREEAM sertifikalı sürdürülebilir projesi olacak. Yaratılan peyzaj projesi de aynı ilkeleri benimsiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın