TMMOB Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası, Gönüllülerle Van’a Gidiyor

TMMOB Mimarlar Odası, mesleki ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirmek üzere gönüllü mimarlar ve inşaat mühendisleri ile birlikte hasar tespiti yapmak için Van'a gideceğini açıkladı. Odanın, bu yöndeki basın açıklaması ise şu şekilde:

“GÖNÜLLÜ MİMARLARLA VAN’DAYIZ!…
Van ili ve çevresinde yaşanan 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında yaşamın bir an önce normale dönmesi ve bölge halkının yaşamlarının güvence altına alınabilmesi için, devam eden afet sonrası yardımların yanı sıra, kentin mevcut hasarlı yapılaşmalarından kaynaklı risklerinin tespit ve değerlendirmesinin acilen yapılması gereklidir.
 

Yaklaşık 60.000 yapının bulunduğu ilin tamamında bu çalışmanın hızla yapılmasının önemi nedeniyle; Van Valiliği, Van Belediyesi, TMMOB Mimarlar Odası, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası ortak bir protokol yaparak, kurumlar arası ortak bir çalışma yürütme kararı almış bulunmaktadır. Bu karar ile, Van Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca yürütülen hasar tespiti ve sonrasında yapılacak diğer çalışmaların sistemli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesine katkıda bulunmak üzere meslek odalarımız sorumluluk almışlardır.

TMMOB Mimarlar Odası ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası; yapıların tasarımı, projelendirilmesi ve uygulamasında birinci öncelikli meslek disiplinleri ve kamu yararını temel alan anayasal meslek örgütleri olmaları nedeniyle bu protokole esas meslek odaları olmuşlardır.

Bu protokol ile, TMMOB Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası, üyelerinden gönüllü çalışmak isteyenleri organize etmeye başlamıştır.

Görevlendirilen ilk ekipler 28 Kasım Pazartesi günü bölgeye gidecek olup, her ekibin görev süresi en az 1 hafta olarak belirlenmiştir. Hasar tespit çalışmalarında gönüllü olarak yer almak isteyen üyelerimizin bağlı oldukları şubelere ve genel merkezimize başvurmaları gerekmektedir.

Ulaşım, konaklama, iaşe ve tespit çalışmaları için gerekenler Odamız ve kurumlar tarafından karşılanacaktır.

Meslektaşlarımızı bu tarihsel sorumluluğun bir parçası olmaya davet ediyoruz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın