TOKİ’den üniversite kampüsleri

TOKİ üniversitelerden gelen kampüs talepleri üzerine çalışma başlattı.

Yaptığı konutlarla adından sıkça söz ettiren TOKİ bu kez üniversite yapımı için kolları sıvadı. 7 üniversite kampüsü ve 30’ün üzerinde üniversite binası yapacak olan TOKİ eğitim binaları, lojman, araştırma merkezi, idari binalar, spor ve sosyal tesisler, kafeterya ile diğer hizmet birimlerinin yapımını gerçekleştirecek.

Bu alandaki ilk çalışması olan Tunceli Üniversitesi’nin yeni kampüs inşasını sürdüren TOKİ, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kampüsü için çalışmalarını sürdürüyor.

Kampüslerin yanı sıra Kırıkkale Üniversitesi’ne 200 Yataklı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Ağrı İbrahim Çeçen, Diyarbakır Dicle, Erzincan, Kırıkkale, Nevşehir, Yıldız Teknik ve Şırnak Üniversitesi’ne lojman, Adıyaman Üniversitesi’ne Kahta Meslek Yüksek Okulu binası, Gazi Üniversitesi’ne eğitim ve öğretim binaları ile Sanat Tasarım Fakültesi, İstanbul Üniversitesi bünyesindeki Cerrahpaşa ve İstanbul Tıp Fakültesi’ne sağlık kampüsü, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’ne İç Hastalıkları Hastanesi yapıyor. 17 ilde inşa edilecek YURTKUR binaları ile birlikte TOKİ’nin eğitim alt yapısının güçlendirilmesi için destek olduğu üniversite sayısı 30’u aşıyor.

Yapılacak üniversiteler ile ilgili detaylı bilgiye ve haberin tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın