Google Los Angeles’ta Plaja İniyor

Venice Beach yakınında yaklaşık 9.000 metrekarelik tesis ile, internet devinin Silikon Vadisi'ndeki merkezi olan Googleplex kadar kentteki teknoloji gelişimini sağlayacak.

Los Angeles Başkanı Antonio Villaraigosa kentin teknoloji gelişimine işaret edecek olan Google’ın kampüsünü “Silikon Plajı” olarak adlandıracaklarını söyledi.

Google, Los Angeles’ta ilk olarak 2003’te ofis açtı ve o zamanlar bir düzine çalışanı vardı. Daha sonra Google’ın çalışma gücü 500’ün üzerine çıktı. Los Angeles Bölgesi büyüdü ve Google Kaliforniya’daki merkez kampüslerinin bütüncül olma duygusunu yeniden üretme kararı aldı.

Google’ın pazarlama direktörü Susan Wojcicki, Times’a verdiği röportajda “İstiyoruz ki herkes bir yerde olsun. Farklı bölümleri bir araya getirmek bizim için oldukça önemli,” dedi.

Los Angeles ofisindeki çalışanlar arama motoru, reklam satışı ve Google+ gibi çeşitli işlerde çalışmalarına karşın, eğlence ve medya endüstrisi kimliğine yarar sağlayacak bir şirket olması umut ediliyor.

Film ve televizyon firmaları da yeni dijital reklam çeşitleri hakkında oldukça istekli. Bir tüketici “Anonymous” filmini arama motorunda girdiğinde, video fragmanı ile yeni reklam tipleri karşısına çıkıverecek.

Wojcicki yeni kampüsün Frank Gehry’nin Binoculars Building tasarımını içeren bitişik binalardan oluşacağını söyledi. Ayrıca yeni kampüs ile Google, kolej ve üniversitesilerden kendine aday çekmesine destek sağlayacak.

2011 yılında 100 kişi işe alım yapan Google’ın 2012 işe alım planını Wojcicki açıklamadı ve “Biz şu an bu sayı ile işlerimizi hallediyoruz,” dedi.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın