Türkiye’nin ilk fotoğraf müzesi Fatih’te

Fatih Belediyesi ve Fotoğraf Dostları Derneği'nin işbirliğiyle açılacak olan İstanbul Fotoğraf Müzesi, 20 Kasım'dan itibaren üç sergiye ev sahipliği yapacak.

İstanbul Fotoğraf Müzesi, Türkiye’de fotoğraf sanatını destekleme, dünyadaki yerini almasına katkıda bulunma, her yaş ve kesimden yetenekli fotoğrafçıya görünürlük sağlama, fotoğraf izleyicisini yeni ve taze bakışlarla tanıştırma, fotoğraf sanatını kullanarak geniş kitlelerde farkındalık yaratma ve fotoğrafın görsel belleğini oluşturacak fotoğraf ve fotoğrafçıları bir araya getirme misyonlarıyla açılacak.

İstanbul Fotoğraf Müzesi, koleksiyonları, sergileri, yayınları, fotoğraf arşivi, kütüphanesi, etkinlikleri ve fotoğraf sanatının gelişmesine yönelik proje ve eğitimleriyle İstanbul’a yepyeni bir kültür hizmeti sunacak.

Fatih Belediyesi’nin, Kadırga Kültür Merkezi binasında tahsis ettiği 1000 metrekarelik bir alanda, beş fotoğraf galerisi, fotoğraf arşivi ve bir kütüphaneden oluşan müze, Fotoğraf Dostları Derneği tarafından yönetilecek.

Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın