“Zeki Sayar ve Arkitekt” Sempozyumu ve Sergisi

"Zeki Sayar ve Arkitekt: Tasarlamak. Örgütlemek. Belgelemek" başlıklı sempozyum, 9-10 Aralık 2011 tarihlerinde İstanbul'da, Mimarlar Odası İstanbul BK Şubesi'nde düzenleniyor.

Mimarlar Odası Anma Programı’nın 2010-2012 dönemi için seçilen mimar Zeki Sayar ve başyapıtı Arkitekt dergisi hakkındaki çalışmalar sürüyor.

1931-1980 yılları arasında, büyük ölçüde tek başına yayınladığı ve arkasında durduğu Mimar / Arkitekt dergisi ile Cumhuriyet dönemi mimarlık yayıncılığımızın adeta belgeliğini oluşturan, mimar kimliği ile tasarladığı yapıların yanı sıra, doğrudan mesleğin örgütlenmesinde çalışarak, ayrıca Arkitekt dergisinin yayını yolu ile de, mimarlık pratiğinin biçimlenmesine katkıda bulunan Zeki Sayar’ın yaşamı ve mesleki pratiğinin inceleme, araştırma ve değerlendirme konuşmalarıyla ele alınacağı iki günlük “ZEKİ SAYAR VE ARKİTEKT: TASARLAMAK . ÖRGÜTLEMEK . BELGELEMEK” başlıklı sempozyum, 9-10 Aralık 2011 tarihlerinde İstanbul’da, Mimarlar Odası İstanbul BK Şubesi’nde düzenleniyor.

Sempozyum, “BİR DERGİ YAPMAK!” başlıklı bölüm ile sona erecek. Sempozyumun bu son oturumunda, herhangi bir referans kurmadan, benzeştirme girişiminde bulunmadan, günümüzün, yani 2011’in en iyi mimarlık ve tasarım dergisinin sayfalarında yer alabilecek, özgün ve dolayısıyla tarihsel bir söz alanı yaratan konuşmalara-değinilere-katkılara yer verilecek.

Zeki Sayar ve Arkitekt Sergisi ise, 9-30 Aralık 2011 tarihleri arasında aynı mekanda izlenebilecek.

Sempozyum hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın