Keşif Mimarlığı: Bir Bertnard Goldberg Retrospektifi

The Art Institute of Chicago, Marina City (1959-1967) tasarımı ile tanınan Bertrand Goldberg'i ağırlıyor.

Kariyeri Bauhaus ile başlayan ve 1933 Century of Progress Fuarı ile süren tasarımcı, hayali planlarını savaş sonrası Amerika’da gerçekleştirmeyi devam ettirdi. Sergide tasarımcının mimari çizimleri, maketleri, fotoğrafları ile birlikte grafik ve mobilya tasarımları gibi çeşitli işleri yer alıyor.

Goldberg küçük ve büyük ölçekler arasında çalışmış bir tasarımcı. Bir mobilyanın detaylarını üretip, sonra tüm şehri, bunlardan uyarlanan, şehir bloklarından oluşan bir alana çevirebiliyor. Projeleri kentsel çevre aktörlerinin çoklu güçlerine yoğunlaşan bir çeşitlilik ve zorluk içeriyor.

Goldberg’in tasarladığı hastane, kendi tasarımlarının çevresinde yaşamın nasıl gerçekleşeceğinin özenle düşünüldüğü simetrik planlara sahip. Ancak kentsel tasarımlarının, şehrin nehirlerin arasındaki grid sistemle biçimlendirilmiş peyzajında, kendi içlerinde bir yaşamları var. Sergi mimarın tasarımlarına ve mimarlık, kentsel tasarım ve endüstriyel tasarım alanlarına olan ilgisine ışık tutuyor.

Goldberg’in tasarımlarının derlemesi, tasarımlarındaki konsept temaları, düşüncelerinin evrimini ve Amerikan kültürünün değişen eğilimlerini kapsıyor. Sergi ile ilgili daha fazla bilgiye The Art Institute of Chicago’nun sitesinden ulaşılabilir. 17 Eylül’de açılan sergi, 15 Ocak’a kadar gezilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın