42 Maslak Projesi Yatay Ofisler LEED Platin Sertifikası Aldı

Bay İnşaat tarafından Maslak'ta inşaatı sürdürülen 42 Maslak projesinin yatay ofis kısımları, yüksek çevreci performansları dolayısıyla LEED Platin sertifikası alarak Türkiye'de bu sertifikaya sahip olan ilk ticari ofis projesi ünvanını aldılar.

Chapman Taylor Espana ve Piramit Mimarlık tarafından projelendirilen, Detay Mühendislik ve HB Teknik tarafından mekanik ve elektrik tasarımı, Metex tarafından iç mekan tasarımı, DS Mimarlık tarafından peyzaj tasarımı, Axis Facades tarafından cephe danışmanlığı gerçekleştirilen 42 Maslak yatay ofislerinde LEED CS (Core and Shell) değerlendirme sisteminin neredeyse tüm kriterleri en yüksek seviyede karşılandı. Tüm LEED sertifikasyon danışmanlık süreci, bina enerji modellemesi, Commissioning ve ilgili diğer hizmetlerin Mimta EkoYapı tarafından yerine getirildiği binalarda, özellikle pasif mimari önlemler ve bina sistemlerinde en son teknolojinin kullanılması sayesinde LEED Platin sertifikası alındı. Enerji tüketimi, günışığı, ısısal konfor gibi simülasyona dayalı analizlerin tasarım süreci ve inşaat malzemesi seçimine yol göstermesi, yağmursuyu yönetim senaryolarının yağmursuyu akış simülasyonları ile geliştirilmesi, ısıtma ve soğutma ekipmanlarının seçiminde yaşam döngüsü maliyetlendirmesi yaklaşımının kullanılması ülkemizde ilk defa bu çapta bir projede kullanılan yeşil bina stratejilerinden birkaçı.

Bu başarının önemini göstermesi açısından: 2013 sonu itibariyle dünyada yaklaşık 20.000 adet LEED sertifikalı proje var. Bunlardan sadece 123 tanesi shell and core kategorisinde LEED Platin 
sertifikasına sahipler.

Mimta EkoYapı Hakkında: 1989 senesinde kurulan ve inşaat sektörüne mimari projelendirme, proje yönetimi ve taahhüt hizmetleri sunan Mimta Mimarlık’ın bir alt kuruluşu olan Mimta EkoYapı yeşil bina danışmanlığı konusunda LEED / BREEAM sertifikasyon, bina enerji modellemesi, bina simülasyonları, Commissioning ve diğer ilgili hizmetleri ulusal ve uluslararası projelerde USGBC ve ASHRAE sertifikaları personeli ile sunmaktadır. Mimta EkoYapı’nın kardeş kuruluşu MimtaSolar güneşten elektrik üretimini mümkün kılan fotovoltaik sistemlerin binalar için taahhüt hizmetlerini yerine getirmektedir.

Daha fazla bilgi için www.eko-yapi.net ve www.mimtasolar.com.

Etiketler

Bir yanıt yazın