Sevgili Bay Mimar, Önerilerinizi Bekliyoruz

Jody Brown, Coffee with an Architect internet sitesinde mimarlık ile ilgili espirili yazılar kaleme alıyor. Bu yazısında mimar ve işveren ilişkisine esprili bir dille yaklaşıyor.

Tasarım süresince yanlış anlaşılan birkaç şeyi açıklığa kavuşturmak istiyorum. Lütfen beni yanlış anlamayın.

Genelde evimizde gayet mutluyuz. Yani, bu deneyimi yaşamaktan mutluyuz demek istiyorum. Ama son zamanlarda evliliğimizle ilgili sorunlar yaşıyoruz.

“Açık” ve “havadar” bir banyo istediğimiz doğrudur fakat yine de kocam ve ben komşularımızın önünde duş almaktan hoşnut değiliz. Yan komşum sürekli beni rahatsız ediyor ve galiba bir de dürbün aldı. Bir panjur takılmasını istiyoruz. Bize bir imalatçı tavsiye edebilr misiniz? Önerilerinizi bekliyoruz.

Bir de oturma odamızda neden hiç eşyamız olamadığını da açıklarsanız iyi olur çünkü sanırım bu oda planlarınızda bir bekleme odası olarak yer alıyordu. Eşim yeni aldığı televizyonu odada bir yere oturarak izlemek istiyor. Acaba eşyaları belli bir eksen etrafında mı konumlandırmamız gerekiyordu? Eşyalarımızı uygun bir şekilde yerleştirmek istiyoruz. Mesela iki kişilik bir koltuk çok hoş olurdu fakat eşim bunun fazla dekoratif olacağını söylüyor. Önerilerinizi bekliyoruz.

Çocuklar, iç ve dış mekan arasındaki portatif duvarlar sayesinde gerçekten çok keyifli vakit geçiriyor gibi görünüyor özellikle de uyku vakitlerinde. Fakat sizce de duvarlar çekildiğinde orada bir korkuluk bulunması gerekmez miydi? 3. kattakileri kastediyorum. Timmy henüz 2 yaşında ve birkaç gündür de kedimiz kayıp. Aşağıda bulunan bitkilerin bu kadar sert olması mantıklı mı? Eşim Timmy’yi, korunması için baloncuklu naylonlarla kaplıyor fakat bu geçici bir çözüm tabii ki. Önerilerinizi bekliyoruz.

Bir arabamız olduğundan bahsetmiş miydik? Ofisinize gelirken ilk kez kullanmıştık. Fakat arabamızı park edebileceğimiz tek yer gölün hemen yanında bulunan ezilmiş bir granit alan. Güzel bir yer fakat mutfak kapısından birkaç yüz metre uzakta. Eşim domates sosu yapmak için kilolarca domates alır, yemek yapmayı sever ve sanırım bunu size belirtmiştik. Taşırken çok zorlanıyoruz, daha yakın bir noktada park yeri bulunması mümkün mü? Önerilerinizi bekliyoruz.

Son bir şey daha, mutfağımız neredeydi? Önerilerinizi bekliyoruz.

Hevesli müşterileriniz,
Mr. & Mrs. J. Brown

Etiketler

Bir yanıt yazın