Yapmışlar olmuş! Bu ev çelik kanatlı

Dipnot Tablet yazarı Ece Esmer bu hafta tablet okuyucuları için Boeing 747 çatılı evi yazdı.

Boeing 747’e bindin, çelik kanatlar havada seni hayallerine taşırken bir defa daha bu çelik kuşa hayran oldu bir gitme sevdalısı olarak.

Uçakların bağımlısıysan, elinden geldiğince binmeye çalışıyorsan, yeni uçak modellerini denemek için yanıp tutuşuyorsan, bu yazıyı yazan benim gibi bir de içinde iflah olmaz bir mimar yatıyorsa ve karşına David Hertz’ün Malibu sahiline yaptığı bu ev çıkarsa klavyeyi itip ayağa kalkıp önünde eğilirsin böyle bir yaratıcılığın.

Tepelerin arasında 2500 metrekare alan üzerine kurulu, fazla göze batmayan, akış içinde bir tasarıma sahip, eldeki bulunmuş malzemelerle kotarılacak bir ev tasarlaması istendiğinde David Hertz mimarlık ilhamını gökyüzünden alarak süzülen Boeing 747’nin kanatlarını bu yapının çatısı olarak kullanmaya karar veriyor. Çatıyı desteklemesi için güçlü beton duvarlara sahip yapının çatısı gerçekten de bir an sonra havalanacak kadar akışkan duruyor. Yerden tavana kadar olan pencerelerden görünen Malibu manzarası da uçaktan görünür gibi bir his veriyor. First Class kabinin misafirlerin kalması için tasarlandığı, kokpit camlarının çatı penceresi, uçağın motor kapağından da evin şöminesinin yapıldığı 747 JET EVİ tasarımıyla bizi alıp uçurdu. Sanırız mimarın derdi de o çelik kanatlarla yaptığı bu tasarımla bizi uçurmak ve ev sahibine gökyüzünün o çelik akışkanlığında bir ev vermekti…

Etiketler

Bir yanıt yazın