39.Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul Kapılarını Açtı

Dünyanın beş büyük yapı fuarından biri olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 10 Mayıs tarihinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.

5 gün boyunca Türk yapı sektörünü bir araya getirecek olan fuarın Açılış Töreni, Kenya Cumhuriyeti Arazi, Konut ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı Kabine Sekreteri Prof. Jacob Kaimenyi, Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Honorable Kiema Kilonzo, T.C. Mozambik Büyükelçisi Aylin Taşhan, ITE Group Bölge Direktörü Vincent Brain ve ITE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer’in katılımıyla gerçekleşti.

Bu yıl içeriği daha da zenginleştirilen “İş Geliştirme Platformu” etkinlikleriyle 39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, sektöre yeni pazarlar yaratarak sektöre ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Fuarın bu yıl ki yenilikleri arasında yer alan ve fuar süresince gerçekleştirilecek olan “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri” ise mimarlık ve tasarım alanında yapı sektörü temsilcilerine bilgi akışı sağlayacak.

“Mimarlık ve Mimarlık Kültürü” etkinlikleri…

“Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri” kapsamında fuarın ilk etkinliğini “Türkiye’de Sürdürülebilirlik ve Türk Müteahhitler Birliği Deneyimi” başlıklı semineriyle Mimar Selçuk Avcı gerçekleştirdi. Selçuk Avcı seminerde, her yönüyle sürdürülebilirlik ilkeleri üzerine tasarlanan Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Merkez Binası Projesine yönelik deneyimlerini Türk yapı sektörü profesyonelleriyle paylaştı. 11 Mayıs Çarşamba günü ise “Asya’nın yükselen yıldız tasarımcısı” olarak nitelenen dünyaca ünlü, RIBA ödüllü Mimar Chris Bosse “Geleceğin Şehri: Kentsel Çevrede İnsan, Teknoloji ve Doğanın Sinerjisi” başlıklı konferansıyla fuarın konuğu olacak. “Mimarın Yeni Malzemeleri” etkinliği ve yapı sektörünün uzmanları ve mimarlık öğrencilerini bir araya getirecek olan “Mimarlıkta Kariyer” seminerleri de gerek mimarlık öğrencilerine gerek yapı profesyonellerine ışık tutacak etkinlikler arasında yer alıyor.

Konuk Bölge Afrika Projesi: Kenya, Nijerya, Mozambik

Fuarın “İş Geliştirme Platformu” etkinliklerinden beş yıldır başarıyla sürdürülen Konuk Ülke Projesi’nde bu yıl ilk kez bir ülke yerine, Türk yapı sektörünün hedef pazarları arasında yer alan Afrika Bölgesi ağırlanıyor. “Konuk Bölge Afrika Projesi” başlığı altında 11 Mayıs’ta gerçekleştirilecek etkinliklerde yeni pazarlar arayışındaki Türk yapı sektörünün potansiyel büyüme alanlarından olan Kenya, Nijerya ve Mozambik ülkeleri değerlendirilecek. Proje kapsamında fuar sırasında düzenlenecek olan “Türkiye – Afrika İnşaat Forumu”nun ardından, bu üç ülke ve kıtanın önemli pazarlarından gelecek satınalma heyetleri fuar katılımcılarıyla “İkili İş Görüşmeleri Toplantısı”nda bir araya gelecek. Projeyle, yılda toplam 35 milyar dolar inşaat malzemesi ithal eden Kenya, Nijerya ve Mozambik’in, artan inşaat harcamalarıyla Türkiye inşaat malzemeleri ihracatının büyümesinde etkili olması amaçlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın