Ahmet Misbah Demircan’dan Beyoğlu açıklaması

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bugün TV8'de Cengiz Semercioğlu ve Gamze Karaman'ın programı "Böyle Bir Şey Var mı?"ya konuk oldu... Demircan, Beyoğlu, Cihangir ve Asmalımescit konusunda ilginç açıklamalar yaptı..

İşte Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Mİsbah Demircan’ın programda yapmış olduğu açıklamalar:

‘MEVLANA TİPİ BİR BEYOĞLU YARATIYORUZ’

“Beyoğlu’nda kalkan masalar ve sandalyeler birinci gündemimiz. Bu sadece bizim için değil vatandaş, o semtte oturan Beyoğlu sakinleri içinde böyle, onların birinci problemi bizimde birinci problemimiz demek. Yürümek için yayalara yol kalmamıştı, onları kaldırıyoruz. Çocuklar ve kadınların yürüyecek kaldırımları yok Beyoğlu’nda. Buna çözüm arıyoruz. Herkesi kucaklayan Mevlana tipi bir Beyoğlu yaratıyoruz. Beyoğlu’nu sadece eğlence merkezi gibi üşünmek son derece yanlıştır. Eğlence merkezi olmasının yanında Beyoğlu, kültür sanat’ı, eski binaları, bir hayat ve yaşam merkezi olarak tekrar sakinlerine kavuşturuyoruz. Eğlencesiz bir Beyoğlu olamaz.

Sekiz sene önce Beyoğlu’nda 6 bin yatak vardı bugün gelinen sayı 21 bin. Bu insanlar turistler burada yemek yiyor, harcama yapıyor. Her şey kaliteli olmak zorunda, pahalı olmak demek değil bu. Paris’ten Londra’dan bahsedenler bilmeli ki orada kurallar var. Beyoğlu’ndan şehirden kaçanlar şimdi geri dönüyorlar. Beyoğlu’na kullanım dengesi getiriyoruz.

EMEK SİNEMASI SORUNU:
Emek Sineması’nın olduğu yer Beyoğlu’nun kalbiydi ve en problemli bölgelerden biriydi. Emek Sineması 1900’ların başında yapılmış. Emek Sineması ve etrafındaki kompleks eski yıkık bir kompleksti. 2010’lu yıllara yenilenmiş bir projeyle girmek istedik, ve o bölgenin projesini yürürlüğe koyduk. Emek Sineması’nın yıkılması söz konusu değildir. Beyoğlu sinemaseverleri kaybetmiş, AVM’lere kaptırmıştı. Bu düzenlemeler Emek Sineması’nın kapanması değil, yeniden modernize edilmesi, ihtiyaca karşılık vermesi yönünde çalışmalardır. Emek Sineması’nın yıkılması, yok olması söz konusu değildir. Sahaf şenliği, Yeşilçam Sineması ödülleri yapıyoruz, kültür sanata sahip çıkıyoruz.

2012 MERDİVEN YILI OLACAK:
2012 yılında Kabataş’tan Cihangir’e çıkan tüm merdivenleri elden geçirip, yeniden yapacağız. Merdivenlerden yaşlıların daha rahat inip çıkması için uygun hale getireceğiz.

Etiketler

Bir yanıt yazın