İstanbul’un Gizemli Kapıları Açık Kapı Mimarlık Festivali ile Halka Açıldı

İstanbul’un mimari mirasını kentlilerin dikkatine sunmayı amaçlayan ve normalde halka açık olmayan binaları etkinlik süresince gezilebilir kılan Açık Kapı Mimarlık Festivali bu yıl 1-9 Ekim 2011 tarihlerinde gerçekleşti.

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından ikincisi düzenlenen Açık Kapı Mimarlık Festivali bu yıl VitrA sponsorluğunda yapıldı.

Açık Kapı 2011 Mimarlık Festivali süresince, İstanbul’da bulunan tarihi ya da yakın tarihte inşa edilmiş, ziyaret için özel izin alınması gereken bina ve mekanlar ile Türkiye’nin önemli mimarlık ofislerine geziler düzenlendi. Toplam 46 binanın 9 gün boyunca 1200 ziyaretçiye kapılarını açtığı festival büyük ilgi gördü. Festival kapsamında 29 refakatçi eşliğinde 67 gezi gerçekleşti.

Açık Kapı Mimarlık Festivali’nde gezilen binalar arasında Hollanda Başkonsolosluğu, Selimiye Kışlası, Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü, Fransız Sarayı gibi prestijli yapıların yanı sıra İstanbul Üniversitesi Gözlemevi, Kandilli Rasathanesi gibi merak uyandıran çalışmalara ev sahipliği yapan mekanlar da yer aldı.

İstanbul’un mimarlık üretiminin odağında yer alan Tabanlıoğlu Mimarlık, Emre Arolat Mimarlık, Teğet Mimarlık, Brigitte Weber gibi önemli ofisler de festival süresince kapılarını ziyaretçilere açtı.

Açık Kapı Mimarlık Festivali’nin üçüncüsünün 16 – 24 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanıyor. Festivalde İstanbul’un yanı sıra Ankara’daki bazı önemli binaların da kapılarının açılması öngörülüyor.

Etiketler

2 yorum

  • aksel-taner says:

    “Toplam 48 binanın 9 gün boyunca 700’ün üzerinde ziyaretçiye kapılarını açtığı festival büyük ilgi gördü”

    bu ne demek, bina basina 1,63 kisi mi gezdi? ortalama her gun her binayi…

    umarim ki gezenlerin hesabinda yanlislik yapilmistir ve istanbul gibi buyuk bir metropolde, mimari mirasimiza biraz daha ilgi duyuluyordur…

  • burcu-goncuoglu-goknil says:

    Festival ile ilgili kapanış raporunu tamamladık ve rakamları da revize ettik. Güncel bilgileri haberde okuyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın