Emre Arolat Architects’in Kapıları Ardına Kadar Açıldı

Açık Kapı Mimarlık Festivali kapsamında ziyaret edilen mimarlık ofislerinden bir tanesi de Emre Arolat Architects (EAA)'ti.

Etiler Aytar Caddesi üzerindeki bir binada bulunan ofis toplam 4 kata yayılıyor. Ziyaretin ilk noktası hem maket atölyesi hem de toplantı odası olarak kullanılan kat oldu. Bu kattaki toplantı odasında Nil Aynalı ve Zeynep Uşşaklı EAA’nın son dönemde ki projelerinden ve İzmir Mimarlık Haftası kapsamında açılan “An/Moment” Sergisi’nden söz ettiler. 13 Ekim’e kadar devam edecek sergi, geçtiğimiz aylarda İstanbul’da açılanın biraz daha güncellenmiş hali.

Yapılan sunum sorular ile son buldu. Daha sonra çalışma mekanlarına geçildi. Binanın 5. Katının, çatı eğiminden dolayı kullanım alanı az. Bu katta idari toplantıların yapıldığı bir oda, muhasebe bölümü ve server odası bulunuyor. 4. kat ise mimari ekibin ve yine bir toplantı odasının bulunduğu kat. Duvarlarda ve rafların üzerinde ofisin şimdiye kadar kazandığı tüm ödüller sergileniyor. Bunların arasında en önemlisi 2010 yılında İpekyol Tekstil Fabrikası’na verilen Ağa Han Mimarlık Ödülü.

Tepta Aydınlatma ile ortak kullanılan 3. katta ise iç mimari bölüm bulunuyor. Bu kata yapılan ziyaretin ardından gezi son buldu.

VitrA’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen Açık Kapı Mimarlık Festivali Cumartesi ve Pazar günü yapılan gezilerin ardından son bulacak. Detaylı bilgi http://www.acikkapi.gen.tr/ adresinden alınabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın