Çukurova Belediyesi hizmet binası için 130 proje başvurusu yapıldı

Çukurova Belediyesi'nin, ilçeye kazandıracağı belediye hizmet binası ve kültür merkezi için mimari proje yarışmasına yapılan başvuru sayısının 130'u bulduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, Çukurova’nın Belediyeevleri Mahallesi’ndeki eski adı Sülüklüpınar olan Kurtuluş Parkı’ndaki 13 dönümlük bir alana yapılacak hizmet binası ve kültür merkezi için 17 Ağustos’ta açılan proje yarışmasının 16 Eylül’de sona erdiği belirtildi. Açıklamada, 130 başvurunun yapıldığı ifade edildi. 54 proje başvurusu ile ilk sırayı İstanbul alırken, Ankara 22, Adana 21, İzmir 11, Antalya 6, Konya 3, Mersin 2, Kayseri 2, Adıyaman 2, Bursa 2, Osmaniye, Denizli, Tekirdağ, Aydın Balıkesir ve Yalova’nın 1’er proje ile başvurduğu kaydedildi.

Açıklamada, yarışma sonuçlarının 23 Kasım’da açıklanacağı ve 27 Kasım’da da ödül töreni düzenleneceği ifade edildi.

Yarışmada birinciliği elde eden proje sahibine 30, ikinciye 25, üçüncüye ise 20 bin lira ödül verileceğini belirten Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, “Proje başvurusu en çok İstanbul’dan geldi. Adana’dan 21 başvuru yapıldı. Konularında uzman profesör ve doçentlerden oluşan jüri üyeleri en iyi tasarımı değerlendirecektir. Bu konuda mükemmeliyetci bir anlayış sergileyeceğiz. Çünkü Çukurovalı’ya en iyi hizmet binası yapmakta kararlıyız. Ben şimdiden heyecanlanıyorum. Temel atma gününü sabırsızlıkla bekliyorum. Çukurovalı’nın da sabırsızlık çektiğini biliyorum. Temelini büyük bir ihtimalle 2012 yılı temmuz ayında atar. İnşaatı bir yılda tamamlar ve Çukurovalı’nın emrine sunarız.” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın