Retail City Ödülleri’nde Öncüoğlu Mimarlık Projelerine 4 Ödül

Cityscape Global etkinliği kapsamında düzenlenen Retail City Ödülleri'nde Öncüoğlu Mimarlık projeleri 4 ödüle layık görüldü.

Kentpark Alışveriş Merkezi, Mall of the Year ve Best Retail Destination of the Year kategorilerinde büyük ödülü alırken Terracity Alışveriş Merkezi, Mall of Year ve Best Retail Destination of the Year kategorilerinde teşvik ödülü aldı. Ödüller, 27 Eylül’de Dubai Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen törende açıklandı.

Öncüoğlu Mimarlık tarafından 2008 yılında tasarımına başlanan Kentpark Alışveriş Merkezi Şubat 2010’da kullanıcılarına kapılarını açtı. Ankara’da Eskişehir yolu üzerinde konumlanan proje, içe dönük alışveriş merkezi kurgusu yerine mekansal çeşitlilik kavramı ile meydan, plaza, sokak, yeşil ve rekreasyon alanları gibi kentsel mekan öğelerinin bir arada kurgulanması ile tasarlanmış.

Antalya’daki en buyuk alışveriş merkezi olarak geliştirilen Terracity Alışveriş Merkezi ise Haziran 2011’de açıldı. Sosyal açık alanlar bir etkinlik alanı haline getirilerek çatıya taşınmış ve yükseltilmiş bir kentsel plato yaratılmıştır. Üçünü kattaki kentsel plato; sinema, cafe bar, restoranlar ve peyzaj bahcesini içeriyor.
.

Etiketler

Bir yanıt yazın