Çukurova, kültür merkezi ve hizmet binasına kavuşacak

Çukurova Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Hizmet Binası ve Kültür Merkezi için 130 proje başvurusu yapıldı

Çukurova Belediyesinin, ilçeye kazandıracağı Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi için yurt genelinde açtığı ulusal mimari proje yarışmasına yapılan başvuru sayısının 130’u geçtiği belirtildi. Başkan Arıkan,”Bu kadar yüksek bir başvuru bizi de heyecanlandırdı..Belediye Hizmet Binası ve kültür Merkezinin inşasına ilk harcı koyacağımız günü sabırsızlıkla bekliyorum, ” dedi.

Çukurova Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Çukurova’nın Belediyeevleri mahallesindeki eski adı Sülüklüpınar olan Kurtuluş parkındaki 13 dönümlük bir alana yapılacak Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi için 17 Ağustos 2011’de açılan proje yarışması başvuru süresi 16 Eylül 2011’de sona erdiği belirtildi. Açıklamada, 130 başvurunun yapıldığı ifade edildi. 54 proje başvurusu ile ilk sırayı İstanbul alırken, Ankara 22, Adana 21, İzmir 11, Antalya6,  Konya3, Mersin 2, Kayseri 2, Adıyaman 2, Bursa 2, Osmaniye, Denizli, Tekirdağ, Aydın,Balıkesir ve Yalova’nın 1’er proje ile başvurduğu kaydedildi.

Çukurova Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan acıklamada, projelerin en geç 17 Kasım 2011’de mesai bitimine kadar teslim edilmesi gerektiği belirtildi. Yarışma sonuçlarının 23 Kasım’da açıklanacağı ve 27 Kasım’da da ödül töreni düzenleneceği ifade edildi.

Yarışmada birinciliği elde eden proje sahibine 30, ikinciye 25, üçüncüye ise 20 bin lira ödül verileceğini belirten Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, “Proje başvurusu en çok istanbul’dan geldi. Adana’dan 21 başvuru yapıldı. Konularında uzman profesör ve doçentlerden oluşan jüri üyeleri en iyi tasarımı değerlendirecektir. Bu konuda mükemmeliyetci bir anlayış sergileyeceğiz. Çünkü Çukurova’lıya en iyi hizmet binası yapmakta kararlıyız. Ben şimdiden heyecanlanıyorum. Temel atma gününü sabırsızlıkla bekliyorum. Çukurovalı’nın da sabırsızlık çektiğini biliyorum. Temelini büyük bir ihtimalle 2012 yılı temmuz ayında atar , inşaatı bir yılda tamamlar ve Çukurovalının emrine sunarız,” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın