Bien Seramik Dünyaya Açılıyor

Türkiye seramik sektöründe dijital teknolojiyi kullanan ilk 3 firmadan biri olan Bien Seramik, geliştirdiği yeni ürünler ile katıldığı yurtdışı fuarlarında portföyüne yeni ülkeler katmaya devam ediyor.

Avrupa’nın toplam üretimi içerisinde yüzde 11’lik payı ile Avrupa’da üçüncü, dünyada ise altıncı sırada yer alan Türkiye seramik sektörü içerisinde yurtdışı yatırımları ile dikkat çekiyor. Suriye, Irak, Romanya, Bulgaristan gibi komşu ülkelerin yanı sıra, Cezayir başta olmak üzere Kuzey Afrika ülkelerinde de yoğun faaliyetlerine devam ediyor. 2009 yılında yüzde 25 olan ihracat oranını, 2010 yılında yüzde 30’lara çıkarmayı başaran Bien Seramik, 2011 yılında da % 30 olan ihracat hedefine yılın 3. çeyreğinde ulaşmayı başardı.

Katıldığı Cersaie, Unicera, MosBuild gibi fuarlarda yer alarak portföyünü geliştiren Bien Seramik, 5 kıtada; Amerika, Kanada, İspanya, İsrail ve Yunanistan başta olmak üzere 42 ülkeye ihracat yapıyor. Bien Seramik, Irak, Suriye, Pakistan, Ukrayna, Rusya, Avusturya, Katar, Suudi Arabistan, Fransa ve İtalya’yı da portföyüne katarak dünya üzerindeki satış alanını genişletmeye devam ediyor.

Bien Seramik Türkiye seramik sektörünün uluslararası ölçekte kazanılmış deneyime sahip olması, coğrafik konumu ve kültürel yakınlıktan sağladığı avantajları da akıllıca kullanıyor. Hammaddeyi yurtiçinden temin etmesi ve kullandığı ileri teknolojiyle dünya ölçeğinde üretim yapması sonucunda söz konusu pazarlarda her geçen gün etkinliğini daha da arttırıyor ve dünya çapında bir seramik firması olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın