Bomonti Sokakları Hack’lendi

Onaranlar Kulübü tarafından düzenlenen ve ATÖLYE’nin ev sahipliği yaptığı "Kendine Has Kent Hack’leme Atölyesi"nde katılımcılar, Bomonti ve çevresi için yüz güldüren sokak müdahalelerinde bulundular.

Tasarımcıları çevreyle diyalog kurmaya davet eden Kent Hack’leme Atölyesi’ne 87 tasarımcı başvurdu. Başvurular arasından seçilen 16 gönüllü, Bomonti ve çevresi için yüz güldüren sokak müdahalelerinde bulundu.

Kente müdahale kültürünü üç boyutlu yazıcılar gibi yeni nesil üretim araçlarıyla buluşturan atölyenin ilk günü “Kavramsal Etkileşim, Keşif ve Tasarım” modülüyle başladı. Tanışma aktivitelerinin ardından katılımcılara kamusal alan, katılımcılık, tasarım ve üretim araçları gibi konularda teorik bilgiler aktarıldı ve sonrasında Bomonti’de keşif sürecine geçildi.

Atölyenin ikinci günü keşif esnasında kaydedilen ölçüler ve notlar, “Düşün, Tasarla, Üret” modülünde kağıt ve bilgisayarlara aktarıldı. Fikir geliştirme ve tasarım sürecinde belirlenen sokaklara neler yapılacağına karar verildi, tüm gruplar birbirine sunumlarını yaptı. İkinci günün sonunda hangi üretimlerin yapılacağına karar verildi ve “Uygula ve Paylaş” günü için hazırlıklar başladı.

Tam altı gün boyunca tasarımcıların tasarladığı işler 3Dörtgen, Ultimaker ve 3Durak’ın desteğiyle 3 boyutlu yazıcılarda üretildi. Ekipler, gecenin geç saatlerine kadar 3 Ağustos’taki uygulama gününe hazırlandı. “Uygula ve Paylaş” modülünde ise altı gün boyunca gece gündüz üretimi için çalışılan tasarımlar sokaklara yerleştirildi ve mahalleli ile paylaşıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın