Davutpaşa Kampüsü Millet Bahçesi İçin İhale Tarihi İlan Edildi

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’ne yapılmak istenen millet bahçesi projesinin ihale tarihi TOKİ tarafından 5 Eylül 2019 olarak açıklandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü’ne yapılmak istenen millet bahçesi projesinin ihale tarihi, TOKİ İhale Tarihleri takviminde 5 Eylül 2019 olarak açıklandı.

Proje, üniversite öğrencileri ve akademisyenler tarafından büyük tepki görüyor. Kütüphane, yurt gibi birimlerin kampüs arazisinin tüm olanaklarına rağmen yetersiz olduğunu ve Rektörlük’e bu taleplerin iletilmesine rağmen Davutpaşa Millet Bahçesi projesinin bu gibi acil ihtiyaçlara tercih edildiğini belirten öğrenciler, ayrıca projenin hayata geçmesi ile kampüse dışarıdan yapılacak olan girişlerin kampüs yaşamına zarar vereceğinden endişe duyduklarını ifade ediyor.

YTÜ Rektörlüğü’nün Mart ayındaki proje açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti:

Davutpaşa Millet Bahçesi Projesi ile kampüsümüzde oldukça büyük bir alanı kaplayan otobüs durakları ve tarihi dokuyla uyuşmayan go-kart pistinin bulunduğu atıl durumdaki tarihi kışla binasının ön tarafındaki alan, peyzaj düzenlemesi ile millet bahçesine dönüştürülecektir. Millet bahçesi hafta içi geniş bir yelpazeye yayılmış elli bin kişilik Yıldız ailesine hizmet ederken, hafta sonları da belirli saatlerde milletimize açık olacaktır. Bölgede yaşayan vatandaşlarımıza, mezunlarımıza ve ailelerine hafta sonları bir program çerçevesinde Davutpaşa Millet Bahçesi’ni tanıtmak; Tarihi Hamam, Otağı Hümayun, Fil Ahırları, Osmanlı Koğuşu, Sancak Köşkü gibi tarihi mekânları gezmeleri ve yeni kurulacak olan bilim parkında hoşça vakit geçirmelerini sağlamak için rehberler eşliğinde özel turlar düzenlenecektir.

Etiketler

Bir yanıt yazın