Art Beat: Az ama öz

Art Beat, önceki gece açıldı. Andreas Gursky, Tracey Emin gibi uluslararası çapta sanatçıların da sergilendiği fuarda, sadece 29 galeri var.

İstanbul’un yeni sanat fuarı Art Beat, önceki gece açıldı. Contemporary İstanbul fuarının da düzenlendiği Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ndeki fuarın açılışına sanatçılar kadar pek çok koleksiyoncu ve tanınmış isim katıldı.

Açılışta konuşan fuarın Proje Direktörü Arhan Kayar, etkinliğin önümüzdeki dönemde daha da büyüyerek ‘Art Week’ başlığı altında bir sanat platformuna dönüşeceğini anlattı. Fuarın ‘proje ortağı’ Yıldız Holding adına Zuhal Şeker ise küçük yaştan itibaren sanata ilgiyi artırmak için başlattıkları Ülker Çocuk Atölyesi’ne dikkat çekti. Atölye fuar süresince her gün 11.00-18.00 saatleri arasında çocukların eğlenerek fuarda vakit geçirmelerini sağlıyor.

Fuara özellikle dünya sanat ortamıyla ilişki içinde olan Türkiye’nin genç çağdaş sanat galerilerinin katıldığı gözlendi. Yerli-yabancı toplam 29 galerinin yer aldığı Art Beat İstanbul, benzer etkinliklere göre ‘daha rahat ve gezilebilir’ bulundu. Proje Alanı olarak ayrılan fuarın alt katında ise alternatif işlere ve genç sanatçılara yer veriliyor. Ancak bu bölüm, açılış gecesi fazla ilgi görmedi.

Genç heykelcilerin öne çıktığı, farklı stand tasarımıyla dikkat çeken Çağla Caboğlu Sanat Galerisi, 500 bin dolarlık dev Andreas Gursky fotoğrafını sergileyen ve uluslararası isimlere yer veren Dirimart, yine uluslararası sanatçıların yer aldığı Galeri Artist, Aslımay Altay Göney’in kâğıt heykelleriyle Galeri Apel, Kezban Arca Batıbeki’nin göz dolduran yeni işlerini sergileyen Leila Heller Gallery, Ertuğrul Ateş’in dev heykeliyle İyi Sanat, Morten Andersen’in canlı canlı resim yaptığı Art On, ve Art Sümer, X-İst, Galerist, Galeri Zilberman, Mac Art, Maçka Modern, Pi Artworks, Piramid Sanat, Sanatorium, Mayra gibi galeriler ilgi çeken standlar oldu. Bienal sırasında İstanbul’da toplanan uluslararası sanat ortamı için Türkiye’den ve yabancı ülkelerden galerilerin bir araya gelip, sanatçılarını tanıtmasına olanak sağlayan Art Beat 18 Eylül’e kadar açık kalacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın