Çimento Tasarım Yarışması Sonuçlandı

OYAK Çimento Beton Kağıt Grubu’nun çimento ve betonun doğru kullanımını artırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla bu yıl ilkini düzenlediği Çimento Tasarım Yarışması’nda kazanan projeler belirlendi.

“Beklenmedik Dönüşümler” temasıyla öğrenci ve profesyonel tasarımcıları çimentoyu kullanarak tasarımlar üretmeye teşvik eden Çimento Tasarım Yarışması’nın ilk aşamasında, profesyonel kategorisinde 81, öğrenci kategorisinde ise 99 olmak üzere toplam 180 proje teslim edilmişti. Büyük ilgi gören yarışmada toplanan projeleri oldukça başarılı bulan jüri, yarışmanın ikinci aşamasına geçerek fabrika ortamında uygulanacak toplam proje sayısını 6’dan 12’ye çıkarma kararı almıştı. Buna göre her iki kategoride ödül grubu ve mansiyon grubu olmak üzere altışar proje belirlendi. Bu sayede, 4 – 6 Temmuz 2019 tarihlerinde Adana’da gerçekleşen atölyede toplam altı grup ödül için yarışırken, altı grup da donanımlı atölye ortamının imkanlarından faydalanarak projelerini hayata geçirme şansı buldu.

Melike Altınışık, Pınar Gökbayrak, Mirzat Koç, Saitali Köknar ve Neslihan Şık’ın yer aldığı jüri, atölyeyi takiben 7 Temmuz 2019 tarihinde Adana’da bir araya gelerek projelerin uygulama süreçlerini ve son ürünleri değerlendirdi.

Yapılan değerlendirmelere göre öğrenci kategorisinde

  • Birincilik ödülü Mert Topaloğlu ve Özge Türedi’nin (Yıldız Teknik Üniversitesi) “Bloob” projesine,
  • İkincilik ödülü Bilge Kamalı’nın (Gazi Üniversitesi) “Pieces” projesine,
  • Üçüncülük ödülü Abdulkerim Uluer’in (İstanbul Gelişim Üniversitesi) “Bir Şey Değil Her Şey” projesine verildi.

Kategorinin mansiyon grubunda ise Kerem Aydın’ın (Gazi Üniversitesi) “UP2U” projesi, Fatih Eyice ve Semih Seven’in (Pamukkale Üniversitesi) “Betonun Varoluşu” projesi, Mustafa Sağdıç (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) ve Ahmet Faruk Varan’ın (Yıldız Teknik Üniversitesi) “Freedo” projesi bulunuyor.

Profesyonel kategorisinde ise

  • Birincilik ödülü Ozan Gürsoy, Mehmet Furkan Bakar ve Selin Emir’in “Pli” projesine,
  • İkincilik ödülü Deniz Yıldırım’ın “Curve” projesine;
  • Üçüncülük ödülü Şengül Has ve Arda Yaycı’nın “Biricik” projesine verildi.

Gözde Nalçacı ve Seyyid Muhammed Turhan’ın “By Step” projesi, Murat Erbaş’ın “Betolamp” projesi ve Mehmet Emre Ermiş’in “Plain” projesi ise kategorinin mansiyon grubunda yer alıyor.

Yarışmada profesyonel kategorisinde birincilik ödülü 15.000 TL, ikincilik ödülü 12.000 TL ve üçüncülük ödülü 9.000 TL; öğrenci kategorisinde ise birincilik ödülü 12.000 TL, ikincilik ödülü 9.000 TL, üçüncülük ödülü 6.000 TL olmak üzere toplam 63.000 TL ödül takdim edilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın