Pastel Renkli Metal Borularıyla Sergilenen Bir Kazan Dairesi

Elmgreen & Dragset, Barselona’daki sanat galerisini düşünüldüğü gibi olmayan bir kazan dairesine dönüştürüyor.

Sanatçılar Elmgreen & Dragset sanat, mimarlık, performans ve enstalasyonun kesiştiği yerlerde nesneler, nesnelerin dizilimleri ve radikal bir biçimde bağlamdan koparılmalarıyla ortaya çıkan söylemler üzerine çalışıyorlar.

It’s Not What You Think isimli sergide sanatçılar, Barselonadaki Il Salotto sanat galerisini mekâna yerleştirdikleri borularla yeraltındaki terkedilmiş bir kazan dairesine dönüştürüyorlar.

Aslında bir kurgu olan kazan dairesinde borular işlevsiz olarak sergileniyor. Biyolojik ve kültürel bir ürün olan bedenin metaforu olarak kazan dairesi kullanılıyor.

Metal borular bir canlının damarları gibi zemine, duvarlara ve kolonlara sızıyor. Borular galeri alanının ötesine uzanıyormuş izlenimi veriyor. Sergi, hiçbir şeyin ilk bakışta göründüğü gibi olmamasından kaynaklanan belirsizlikler üzerine kuruluyor.

Boruların pastel renkleri endüstriyel ortamlarda bulunabiliyor. Aynı zamanda HIV tedavisinde kullanılan yeni nesil bazı haplarının kaplamalarındaki gıda pigmentlerinde de aynı renkler kullanılıyor. Bu pastel renkler, ilaçların etkisini gizleyerek onlara masum bir görünüm veriyor. Drenaj, buhar, ısıtma veya diğer fonksiyonlar için farklı renkte endüstriyel boruların kullanılmasına benzer olarak farklı haplar için de farklı renkler kullanılıyor.

Galeriyi ziyaret edenler, sergi alanını kaplayan çeşitli büyüklükteki endüstriyel metal boruların üstünden veya altından geçiyor, etrafında yürüyor. Borular ziyaretçilerin alandaki hareketlerini yönlendiriyor.

Sergilenen yerleştirme, temel mimari elemanlara bedensel referanslar veren Michael Asher ve Charlotte Posenenske’nin erken dönem minimalist çalışmalarına işaret ediyor.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın