Second Home London Fields, Modern ve Çocuk Dostu Bir Çalışma Alanı Vaat Ediyor

Madrid merkezli stüdyo Cano Lasso, Second Home’un Doğu Londra’daki son şubesini tasarladı. Ön cephesinde dairesel açıklıklar bulunan yarı saydam paneliyle bina, bir kreş ve dış mekan oyun alanını da içinde barındırıyor.

Londra yaratıcı atölyesi  Second Home’un kurucu ortağı Rohan Silva, yapının flor bazlı plastik malzemeden yapılmış alışılmadık cephesinin bölgedeki genç yaratıcılar için bir sembol olmasını umut ettiğini söylüyor:

Çok sayıda bina manzarayı donuklaştıran gri cephelere sahip, insanların “burası neresi?” diyerek merak etmelerini sağlayacak bir dış ortam yaratmaya çalıştık.

London Fields binasının cephesinin arkasında Cano Lasso tarafından tasarlanan renkli iç mekanlar yer alıyor. Zemin kotunda, mandalina renginde döşemesi ve polikarbonat duvarlarıyla gün boyu halka açık olacak bir kafe ve oturma alanı bulunuyor. Bu alan, arka taraftaki dokulu turuncu duvarları olan bir çalışma odasına uzanıyor. Çalışma odasında, makara düzeneği kullanılarak tavandaki dairesel oyuklarda saklanabilen halka şeklinde “uçan” masalar bulunuyor.

Birinci katta, üyelerin daha sessiz ve konsantrasyonlu bir atmosferde çalışabilecekleri kıvrımlı alçak bölmelerle ayrılmış bir dizi beyaz kavisli masa bulunuyor.

Yukarıda asılı duran mantar paneller de akustiğin hafiflemesine yardımcı oluyor.

İkinci ve üçüncü katlarda, 40 kişiye kadar olan ekipleri ağırlayabilen stüdyo tarzı çalışma alanları bulunuyor. Daha sağlıklı bir çalışma ortamı sağlamak amacıyla 500’den fazla yapraklı bitki ve ağaç Londra Fields şubesine dahil edilerek biyofilik tasarımlar yaratılmış.

Ayrıca zeminde, alt katlara  bakan çok sayıda camlı pencere yuvaları da bulunuyor.

“Şehirdeki en aile dostu çalışma alanı” olma arzusuyla tasarlanan London Fields şubesi, içinde bir kreş barındırıyor. Bu, içinde kreş olan ilk şube. Peckham merkezli mimarlık stüdyosu Kennedy Woods tarafından tasarlanan kreş, soluk grinin rahatlatıcı tonlarında döşenmiş ve ev şeklinde ahşap depolama birimleri gibi eğlenceli özelliklere sahip.

Binanın çatı terasında, küçük ölçekli yarış pisti ve çocukların oynayabilecekleri su teknesi ile tamamlanmış bir oyun alanı bulunuyor.

Second Home London Fields’in lansmanı, bu yılın Eylül ayında East Hollywood’da açılacak olan Los Angeles şubesinin hemen öncesinde yapılacak.

Second Home, ABD’deki İlk Yerini Los Angeles’ta Açtı

Etiketler

Bir yanıt yazın