“Projeler Yarışma ile Elde Edilmeli”

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu, Hava İkmal Millet Bahçesi ve Kültepe Kaniş Karum Alanı Müzesi gibi şehre büyük etkilerde bulunacak ve kamu yatırımı ile yapılacak projelerin yarışma ile elde edilmesi gerektiğini ifade etti.

Mimarlar Odası’nın konu hakkında yaptığı açıklama şöyle:

31 Mart yerel seçimleri öncesinde, yerel yönetimlere aday olan bütün siyasiler ile şehrin geleceğini ilgilendiren ve kente mal olacak bütün projelerde konunun uzmanı kurum ve kuruluşlar ile fikir alışverişinde bulunularak proje üretilmesi konusunu vurgulamıştık. Yaptığımız tüm görüşmelerde mimari projelerin elde edilmesinde yarışmanın önemini ve doğru kararın verilmesindeki faydalarını anlatmıştık. Mimarlar Odası Yönetim Kurulu olarak, kurumlar arası uyum ve işbirliği ile doğru kararlar verilebileceğine inanmakta ve istişare ile doğacak sonuçların şehre katkı yapacağı fikrini savunmaktayız. Bu çabalarımız kentin geleceği ve şekillenişi açısından duyduğumuz sorumluluk ve görevlerimizden kaynaklanmaktadır.

Büyükşehir Belediyesi resmi hesaplarından yayınlanan, Hava İkmal Millet Bahçesi Projesi ve Kültepe Kaniş Karum Alanı Müzesi projesi gibi şehrin hem mimari hem de kültürel anlamda gelişimini ve yönelimini etkileyecek yapıların proje oluşturma çalışmalan, “projeleri sonlandırılıyor” yönündeki açıklamalar ile kamuoyuyla paylaşılmıştır. Paylaşımların akabinde tarafımızca Büyükşehir Belediyesi ve Valilik ile yapılan görüşmelerde, peyzaj projesi şekillendirilmiş olan Millet Bahçesi projesi içerisinde bulunan her türlü yapı ve Kültepe Kaniş Kanım Müze Projesi gibi kenti ve kentliyi doğrudan ilgilendiren projelerin yarışma yolu ile elde edilmesinin ne denli kıymetli olacağı bir kez daha vurgulanmıştır. Hava İkmal projesinin yeşil alan olarak tasarlanmasının gerekliliğini, Kaniş Karum Müzesi projesinin geç kalınmış önemli bir karar olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca, şehrin kültürel alt yapısı açısından oldukça önem arz eden bu bölgelerin gündeme getirilmesi ve projelendirilmesi gerekliliği üzerine şehrin yöneticileri ile de hemfikiriz. Ancak, şu anda ilerleyen proje üretme şekli Sahabiye Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi sürecindeki olumsuzluklara benzer sonuçlar doğuracaktır. Mimarlar Odası o dönemde de itirazlarını ifade etmiş ve gerekli sorumlulukları yerine getirmiştir. İyi niyetli gayretlerimizle, kamu yatırımı ile yapılacak projelerin yarışma ile elde edilmesi ise en büyük temennimizdir.

Şehrimizde üretilecek proje süreçleri ile ilgili doğru adımlar atılacağına umudumuz devam etmektedir. Mimarlar Odası Kayseri Şubesi olarak şehrin imarı ve gelişimi açısından her projenin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Etiketler

Bir yanıt yazın