MoMA PS1’nin Avlusuna Orman Manzarası

Pedro & Juana’dan Mecky Reuss ve Ana Paula Ruiz Galindo’nun tasarımı Hórama Rama, The Museum of Modern Art ve MoMA PS1’in yer yıl düzenlediği genç mimar programının 2019 galibi.

Bu yılın diğer finalistleri Design Office (DK Osseo-Asare ve Ryan Bollom), Matter Design (Brandon Clifford, Johanna Lobdell ve Wes McGee), Oana Stănescu ve Akane Moriyama ve TO (Jose G Amozurrutia and Carlos Facio)’ydu.

Bu sene 20. kez düzenlenen Young Architects Program’da her yıl genç mimari yeteneklere zorlu, yenilikçi projeler tasarlama fırsatı sunuyor. Mimarlar, tasarımları üzerinde çalışırken sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm olmak üzere çevresel sorunları ele alan kılavuzlar eşliğinde çalışmak zorundalar.

12 metre yüksekliğindeki, 27 metre genişliğindeki cyclorama, 18. ve 19. yüzyılda kullanılan dairesel panoramik görüntü sunan bir strüktür.

MoMA PS1 avlusunun üzerinde yer alan ve avlu alanını ziyaretçilerin içeri girip çıkabilmelerini sağlayan strüktür, bir ormanın panoramik görüntüsüne sahip. İçeride ayrıca Meksika’nın güneyinde dokunmuş hamaklar, şelale yer alıyor. Cephedeki ahşap çıkıntılar, hareket hissi yaratıyor. Hórama Rama, MoMA PS1’nın avlusunda 2 Eylül’e kadar görülebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın