New Museum’un Yeni Binasının Tasarımı Gün Yüzüne Çıktı

New Museum’un, OMA / Shohei Shigematsu ve Cooper Robertson iş birliği içerisinde tasarlanan ek binasınının tasarımları yayınlandı. Müze binası OMA’nın New York’taki ilk kamu binası olacak.

Yeni yapı, SANAA tarafından tasarlanan mevcut müze binasının bütünlüğünü tamamlarken, ona saygı gösterecek ve kendi kimliğini ortaya koyacak. Yaklaşık 5.600 metrekarelik yedi katlı binada, müzenin sergi alanını iki katına çıkaran yeni galeri alanları, müzenin birçok topluluk ve eğitim programı için ilave alan, NEW INC için kalıcı bir yer bulunuyor.

Müze, mevcut binanın yenilenmesi de dahil olmak üzere birçok seçeneğin araştırılmasının ardından, yeni binanın inşaatının müzenin ihtiyaçlarını ve kamusal amaçlarını yerine getirmek için hem mekansal hem de finansal açıdan en etkili yol olduğu sonucuna varılmış.

Yaklaşık 1.000 metrekarelik sergi alanı ekleyen yeni galeriler, üç katlı (ikinci, üçüncü ve dördüncü katlardaki) mevcut galerilerle bağlantı kuracak.

Bodrum katta depolama alanları; zemin katta yeni bir restoran, genişletilmiş lobi ve kitapçı ile sokak seviyesine yerleştirilmiş halka açık bir meydan bulunurken; ikinci, üçüncü ve dördüncü katlar galeri alanlarına; beşinci kat NEW INC; altıncı kat misafir sanatçılara; yedinci kat ise etkinlikler ve toplantılar için ayrılmış. Binanın batı cephesinde, her bir katı birbirine bağlayan, ön ve arkada bir asansör çekirdeği bulunan bir merdiven bulunuyor.

New Museum

Yeni binanın cephesi, OMA’nın tasarımının bir diğer önemli özelliği. Metal ağlı lamine bir cam kullanılarak, SANAA’nın cephesini tamamlayan, ancak daha yüksek bir şeffaflığa izin veren bir malzeme ile basit ve birleşik bir dış cephe ortaya konmuş. OMA’nın yeni tasarımı, müzenin faaliyetlerini dışa aktaracak ve halkı içe çeken daha davetkar bir müze binası ortaya koyacak.

OMA, New York’taki New Museum’a Ek Bina Tasarlıyor

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın