Procuratie Vecchie Yenileme Projesi’nin Detayları Belli Oldu

David Chipperfield Architects tarafından Procuratie Vecchie’de yürütülen yenileme projesinin ardından tarihi yapı, kamusal kullanım adına yeni bir misyon üstlenmiş olacak.

Piazza San Marco’da yer alan Procuratie Vecchie, 16. Yüzyıl başlarında Bartolomeo Bon ve Jacopo Sansovino tarafından tasarlanmıştı.

Bu yıl başlayan yenileme çalışmalarının ardından yapının büyük bir kısmı, beş yüz yıl sonra ilk kez halkın kullanımına açılacak ve The Human Safety Net derneğinin dezavantajlı toplulukları desteklemek için düzenlediği faaliyetlere ev sahipliği yapacak.

Çalışmanın karmaşıklığını bir dizi müdahale ile betimleyen ofis, projeyi tek bir tema üzerine tanımlamadıklarını belirtiyor. İlk iki katta yürütülen restorasyon çalışmaları, yapıya dahil edilen merdivenler ile binada erişilebilen bölgelerin artırılması, üçüncü kat girişinin yenilenerek avluya erişimin sağlanması gibi çalışmalar bu müdahalelere gösterilebilecek örneklerden birkaçı. Procuratie’nin üçüncü katında ise sergi ve çalışma alanları ile bir adet oditoryum yer alacak.

Esere ait öğelerin ve temel özelliklerin korunması ile yapıdaki bütünlük sürdürülürken; iç mekanlardaki birleşim ile yapıya netlik kazandırılmış olacak.

Ana cephe, yapısal müdahaleler ve yeni kurulan yangın koruma sistemi ile yenileme çalışmaları, Gretchen Harnischfeger Alexander tarafından 2009 yılında Piazza San Marco için hazırlanan projeye entegre bir şekilde yürütülüyor.

Procuratie Vecchie

Etiketler

Bir yanıt yazın