Bakanlık, İztuzu Ekolojik Tasarım Fikir Yarışması Takviminin Ertelendiğini Duyurdu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 13 Mayıs'ta ilan edilen İztuzu Kumsalı Deniz Kaplumbağaları Bakım İstasyonu ve Günübirlik Alan Ekolojik Tasarımı Fikir Yarışması ertelendi.

İdareden yapılan resmi açıklama şu şekilde:

Bakanlığımız, dünyanın ender özellikli alanlarından biri olarak kabul edilen İztuzu Kumsalının çevresel kullanımlarının düzenlenmesiyle gelecek nesillere taşınması ve bölgede mevcut Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin (DEKAMER) yenilenmesi amacıyla bir fikir projesi yarışması düzenlemektedir.

13:05:2019 tarihinde başlatılan yarışma kapsamında İztuzu Kumsalı ve ekosisteminin bütüncül bir yaklaşımla korunması ve yönetilebilmesi, deniz kaplumbağası bakım merkezinin daha sağlıklı, modern ve işlevsel şartlara kavuşması ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarına ekolojik hassasiyetle çözüm bulunması hedeflenmiştir.

Yarışmaya başvuran yarışmacıların tasarıma ilişkin olarak sınırlandırılmamaları maksadıyla, yarışma bir fikir yarışması olarak yürütülmektedir. Bu süreçte tasarımcılardan gerek bölge içinde gerekse bölge dışı ile ilişkili olarak farklı, yenilikçi ve ekolojik öneriler, tüm Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları göz önüne alınarak tasarımlarını bu yarışma kapsamında gerçekleştirmeleri beklenmiştir.

Bölgede herhangi bir yapılaşma olmayacağı, ekolojik tasarımların olacağı, sadece bu alanda değil, farklı alanların da önerilebileceği koruma odaklı bir fikir yarışmasıdır.

Yarışma sürecinde alternatif yer önerilerinin Bakanlığımıza ulaşması sebebiyle bu farklı yer önerilerinin Bakanlığımızca değerlendirilmesi ve yarışma şartnamelerine yansıtılması ve geniş katılımlı bir bilgilendirme ve istişare süreci ile değerlendirilmesi amacıyla “İztuzu Kumsalı (Dalyan) Deniz Kaplumbağası Bakım Merkezi ve Günübirlik Rekreasyon Alanı Tasarımı Fikir Projesi Yarışması” takvimi ertelenmiştir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Etiketler

Bir yanıt yazın