Proje Müellifi Vedat Tokyay’dan Kubilay Kültür Merkezi Yarışması ile İlgili Açıklama

Menemen Kubilay Gençlik Merkezi'nin proje müellifi Vedat Tokyay, "Kubilay Kültür Merkezi İlave Kafeterya Tasarımı ve Çevre Düzenlemesi Mimari Proje Yarışması" ile ilgili düşüncelerini şu sözler ile aktardı.

Arkitera sayfasında görülen Menemen Kubilay Gençlik Merkezi İlave Kafeterya ve Çevre düzenleme Mimari Proje Yarışması ilanı, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na ve mimari etik kurallara aykırıdır.

Söz konusu mimari eserin Mimari Proje Müellifliği tarafıma aittir. 2017 yılında Belediye eski Başkanı ve İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından açılmıştır. Yarışmada ismi geçen Belediye, benimle istek duydukları konuların hiçbirini görüşmemiş, benim eserimi benim iznimi almadan değiştirme iradesiyle yarışmaya çıkmıştır.

Amaçları, benim oluşturduğum iç mekanları bozmak, dış mekanda ise – zemin katta büyükçe bir kafeterya mekanı olmasına rağmen- cam cama sistemlerle ilave bir kapalı kafeterya mekanı yaratmaktır. Mimari eser bir bütündür. Müellifin izni olmadan parçalanamaz veya değiştirilemez.

Yaratmış olduğum mimari kitle ve çevre düzenlemesinin değişmesini istemiyorum; bu yüzden hiçbir mimarın yarışmaya katılmamasını ve böylesi etik dışı bir uygulamanın parçası olmamasını rica ediyorum.

Etiketler

Bir yanıt yazın