Belediye Meclis’inden Ulus’ta Yıkım Kararı

Ankara'nın tarihi kent merkezlerinden Ulus'un yenileme alanı ilan edilmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi meydandaki tarihi binalardan Spor Genel Müdürlüğü ile Gümrük Müsteşarlığı ile ilgili yıkım kararını çıkardı.

Hürriyet’ten Murat Yılmaz’ın haberinden:

“Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve boşaltılan iki binanın yıkım kararına ilişkin başkanlık yazıları bu akşamki Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı imzasıyla gelen yazılarda kente meydan kazandırılması için Ulus’taki ünlü Atatürk heykelinin karşısında bulunan Spor Genel Müdürlüğü binası ile Gümrük Müsteşarlığı binalarının yıkımına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Yıkım yazılarına ek olarak Ankara 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun yıkıma ilişkin kararına da yer verildi. Koruma Kurulu’nun 2016 tarihli yazısında Spor Genel Müdürlüğü ile Gümrük Müsteşarlığı binalarının yanı sıra Ulus İşhanı ile Anafartalar Çarşısı’nın da yıkım kararı bulunuyor. Binaların kentsel SİT alanı içerisinde bulunduğunun belirtildiği kararda sadece Ulus İşhanı tescilli olarak görünüyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın